Πα. Απρ 19th, 2024

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2022, η Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιουμένων υπό των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων. Στην Ι. Ακολουθία συμμετείχαν πλήθος πιστών ως και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ενανθρώπηση του Θεού που είναι ένα άψαυστο μυστήριο και ο άνθρωπος, όσο και αν προσπάθησε να το εξηγήσει με τα δικά του μέτρα, δεν τα κατάφερε, αφού «ου φέρει το μυστήριον έρευναν». Η Παναγία είναι Αυτή που διακόνησε το μέγα Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως και με την υπηρεσία Της αυτή υπερέβη την γνώση όλων των σοφών, αφού κανείς τους δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει αυτό το μέγα μυστήριο. Επιπρόσθετα, είναι Αυτή η Οποία φωτίζει την φρόνηση των ανθρώπων και, όταν κάτι δεν το καταλαβαίνουμε, με τον φωτισμό Της μας βοηθάει να το αποδεχθούμε και να το πιστέψουμε. Ακόμα είναι Αυτή που μας δίδει την ελπίδα, την βοήθεια, την προστασία αλλά κυρίως μας χαρίζει, δια του Υιού Της, την σωτηρία και με βάση αυτή την λογική ψάλλαμε στην Θεοτόκο το: «Χαίρε, σοφών υπερβαίνουσα γνώσιν·. χαίρε, πιστών καταυγάζουσα φρένας».

Ψάλλουμε όμως και το «Χαίρε η τον φθορέα των φρενών καταργούσα» διατρανώνοντας ότι η Παναγία μας είναι Αυτή που καταργεί τον φθορέα των φρενών, καταργεί αυτόν που φθείρει την λογική των ανθρώπων, δηλαδή τον διάβολο, και αυτό μας χαροποιεί, μας δίνει δύναμη και μας φωτίζει να ανταπεξέλθουμε στις όποιες δυσκολίες της ζωής, στην οποία επικρατεί ειδικά στις μέρες μας μια «παράνοια», που επιβεβαιώνουν καθημερινώς τα δημοσιευόμενα στα Μ.Μ.Ε.. Εκείνη είναι όμως έτοιμη να δώσει στους Χριστιανούς τα «νικητήρια», αρκεί εμείς να μην Την αρνηθούμε, να νικήσουμε τον κακό εαυτό μας, να νικήσουμε τον διάβολο και να πορευθούμε μιμούμενοι τις αρετές Της προς την Ανάσταση!