Πα. Απρ 19th, 2024

Ακύρωση “βίαιης” απολιγνιτοποίησης προτείνει η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πρόταση για έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να ακυρωθεί η πρόωρη και βίαιη απολιγνιτοποίηση καταθέτει η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Πετράκος και ο Δημοσθένης Δρούγκας, περιφερειακοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης παράταξης αναφέρουν:

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο εν εξελίξει πόλεμος ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για τις αιτίες, θα έχει δραματικές συνέπειες εκτός από νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές και στο επίπεδο της οικονομίας και της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας μας.

Συνεπώς οφείλουμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο –ανεξάρτητα από τις διαφορές των απόψεών μας– να συμβάλλουμε σε ότι μας αφορά προς την κατεύθυνση των συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Είναι σαφές σε ότι μας αφορά, πρέπει να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και γι’ αυτό επιβάλλεται να απαιτήσουμε να μην κινδυνεύσει η ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας.

Για το σκοπό αυτό ανεξάρτητα από τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν στο παρελθόν, σήμερα επιβάλλεται να απαιτήσουμε ΟΜΟΦΩΝΩΣ και το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης να ακυρωθεί το σχέδιο της πρόωρης και βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Να αποφασίσουμε και να απαιτήσουμε να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι μονάδες 3 και 4 του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης και να λειτουργήσουν μέχρι το 2035 (όπως ήταν δηλαδή ο σχεδιασμός πριν την απόφαση για την βίαιη απολιγνιτοποίηση).

Έχουμε ευθύνη και πρέπει να την αναλάβουμε στο μέτρο που μας αναλογεί και για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να υπάρξει έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα αυτό με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής διότι δεν θα είναι καλό για την σοβαρότητα του θέματος να υποχρεωθούμε να καταφύγουμε στη διαδικασία των υπογραφών ώστε να γίνει η συνεδρίαση”.