Πε. Μαρ 28th, 2024

Αναγκαστική προσγείωση σε… παραλία (βίντεο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υποχρεωτική προσγείωση σε παραλία της Φλόριντα αναγκάστηκε να κάνει πιλότος μικρού ιδιωτικού τζετ που εμφάνισε μηχανική βλάβη, ολοκληρώνοντας την αποστολή του με απόλυτη επιτυχία.

Η άδεια, ευτυχώς, παραλία στο Τρέζουρ Άιλαντ της Φλόριντα μέσα στο καταχείμωνο αποδείχθηκε ιδανικός διάδρομος προσγείωσης για το μικρό αεροπλάνο που έπρεπε να κατέβει άμεσα από τον αέρα λόγω της βλάβης στον κινητήρα του.

Η επαφή των τροχών στο αμμώδες έδαφος έγινε άψογα, και η μεγάλη ανάσχεση που προκαλεί η άμμος βοήθησε ουσιαστικά στην ομαλή πέδηση του τζετ, που ύψωσε… αμμοθύελλα πίσω του.

Τόσο η επιλογή του χώρου όσο και η πορεία του αεροσκάφους μακριά από τα εμπόδια στην παραλία καταδεικνύουν τη επιδεξιότητα και προφανλως την πείρα που είχε ο πιλότος, ώστε να προσγειωθεί ασφαλής στις δύσκολες αυτές συνθήκες που αντιμετώπιζε.

Αν πάντως υποστήριζε κάποιος θεατής του περιστατικού ότι λόγω κορωνοϊού κάποιος εύπορος του τζετ σετ πήγε για χειμερινό μπάνιο στην εύκρατη Φλόριντα με το αεροσκάφος του για να έχει την ησυχία του, θα ήταν δύσκολο να πειστεί ότι έχει άδικο…

Πηγή: ABC News, www.kathimerini.gr