Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανακαλύφθηκε η εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα στη Γαλιλαία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα θρησκευτικό μνημείο που ισχυρίζονται ότι ανήκει στο ψαροχώρι όπου οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας είχαν γεννηθεί και το οποίο είχε επισκεφθεί ως γνωστόν ο Ιησούς.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα θρησκευτικό μνημείο που ισχυρίζονται ότι ανήκει στο ψαροχώρι όπου οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας είχαν γεννηθεί και το οποίο είχε επισκεφθεί ως γνωστόν ο Ιησούς.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η εκκλησία που βρήκαν είναι αυτή που έψαχναν επί μακρόν, καθώς υπήρχαν εδώ και αιώνες αναφορές για την ύπαρξη μίας και μόνον εκκλησίας στη συγκεκριμένη περιοχή του Αλ Αράζ, κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, όπου ο Ιησούς συνάντησε τους δύο άνδρες και τους πήρε μαζί του ως μαθητές του.

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν μωσαϊκά πατώματα και τοίχους δίπλα σε υπολείμματα οικισμού της Ρωμαϊκής Περιόδου. 

Η εκκλησία που ανακαλύφθηκε φέρεται να οικοδομήθηκε σε μέρος της οικίας των δύο Αποστόλων. Προς το παρόν οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει τη νότια πλευρά της εκκλησίας και πιστεύουν πως κάτω από τη γη κρύβεται ένα μοναστηριακό συγκρότημα.

«Έχουμε βρει μόνον το ένα τρίτο της εκκλησίας, αλλά τη βρήκαμε. Είναι όντως εκκλησία. Χρονολογείται από τους Βυζαντινούς Χρόνους, και τα μωσαϊκά πατώματα αποδεικνύουν αυτό που λέμε, ότι πρόκειται για μια τυπική εκκλησία της εν λόγω εποχής» ανέφερε ο Μορντεκάι Αβιάμ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κίνερετ, στην Daily Mail.

«Μεταξύ Καπερναούμ και Κούρσι υπάρχει μόνο μία τοποθεσία όπου μια εκκλησία περιγράφεται στον 8ο αιώνα, και την ανακαλύψαμε. Αυτή είναι που ψάχναμε» υποστήριξε.

«Έχουμε το ρωμαϊκό χωριό και βρήκαμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ελ Αράζ είναι το πιο πιθανό μέρος κάτω από το οποίο κρύβεται το χωριό των Αποστόλων Πέτρου και Ανδρέα, η Βησθαϊδά. Επί 32 χρόνια ψάχναμε, και ξεκινήσαμε τις εκσκαφές πριν από δύο χρόνια σε αυτό το σημείο. Πιστεύαμε πως είχαμε καλύτερη τύχη εδώ και τώρα έχουμε και τις αποδείξεις» συμπλήρωσε ο Αβιάμ.

Πηγή: in.gr