Πα. Απρ 19th, 2024

Αναμένονται νέα περιοριστικά μέτρα σε Βόρεια Κυνουρία και Σπάρτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από τους ειδικούς για επιπλέον περιοριστικά σε δύο Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Σπάρτης και της Βόρειας Κυνουρίας, όπου παρουσιάζεται αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες επτά μέρες.

Στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο Δήμο Σπάρτης, όπου ισχύουν ακόμα τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, υπάρχει κορύφωση του φαινομένου το τελευταίο δεκαήμερο.

Στο Δήμο Σπάρτης οι αλγόριθμοι δείχνουν 24,8 ανά 100.000 κατοίκους τη στιγμή που οι κάτοικοι στον συγκεκριμένο δήμο είναι λιγότεροι από 36.000.

Υπάρχει η εκτίμηση, ότι σήμερα ίσως τα περιοριστικά μέτρα γίνουν ακόμα πιο σκληρά, για να μην υπάρξει περαιτέρω διάδοση του ιού θα γίνουν ακόμα πιο σκληρά.

Στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άστρους, όπου ενδέχεται να αποφασιστεί και να επιβληθεί τοπικό lockdown, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία όχι για το πλήθος των κρουσμάτων αλλά γιατί το πρόβλημα είναι πολυεστιακό, όπως αναφέρει ο κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην Αρκαδία παρατηρείται, ότι υπάρχουν κρούσματα σε μικρές κοινωνίες, σε χωριά της Τρίπολης και άλλων δήμων.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, ενώ καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αργολίδα, που βγήκε από τοπικό lockdown.

Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη ύστερα από το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου, αλλά και την περίοδο μετά τις γιορτές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει 3.011 συμπολίτες μας.

Επίσης οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 64 (οι 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ).

Ανά Γενικό Νοσοκομείο οι νοσηλευόμενοι μέχρι εχθές ήταν , Γ.Ν. Άργους 2, Γ.Ν. Ναυπλίου 1, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 9, Γ.Ν. Κορίνθου 11 (3 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 16 και Γ.Ν. Καλαμάτας 25 (οι 3 σε ΜΕΘ).