Πε. Απρ 25th, 2024

Αναστάσιος Ταγαράς: Kαλωσορίσουμε εκ νέου τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φίλες και φίλοι,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε εκ νέου τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό στους καθιερωμένους εκπαιδευτικούς ρυθμούς. Η 11η Μαΐου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα. Ένα βήμα που αποπνέει αισιοδοξία πως σύντομα όλα αυτά θα βρίσκονται πίσω μας σαν μια κακή ανάμνηση. Για να βρεθούμε όμως σε αυτή τη θέση, όλοι παλέψαμε. Σύσσωμη η πολιτεία σε όλα τα επίπεδα συνήψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες με σκοπό να προστατευθεί το ύψιστο αγαθό,η δημόσια υγεία. Στο δήμο μας, μοχθήσαμε όλοι. Από το Δήμαρχό μας Βασίλη Νανόπουλο,τους εργαζόμενους που άοκνα προσέφεραν τις
πολύτιμες υπηρεσίες τους μέχρι τους δημότες που τήρησαν μέχρι κεραίας τα επιβληθέντα μέτρα.
Σήμερα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επιστρέφουν στις αίθουσες των σχολείων. Θα τους ακολουθήσουν την επόμενη Δευτέρα οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου. Η εκπαιδευτική κοινότητα,όπως πάντα πρωτοπόρα δίνει το σύνθημα πως η ζωή συνεχίζεται. Πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Να αντιμετωπίσουμε τόσο τους ορατούς όσο και τους αόρατους εχθρούς. Καλώ λοιπόν τους μαθητές να επιδείξουν για ακόμη μια φορά θάρρος και να αποδείξουν πως κάθε μάχη μπορεί να κερδηθεί. Καλώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να υπερβάλλουν έτι μια φορά εαυτούς, υπηρετώντας το υπέροχο αυτό λειτούργημα.
Καλώ τέλος όλο το προσωπικό που απασχολείται στις εκπαιδευτικές δομές να αποτελέσει κρίκο σε αυτή την αλυσίδα εκπαιδευτικής εξέλιξης με σκοπό η παιδεία να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον κορονοϊό.
Καλό ξεκίνημα. Καλή δύναμη σε όλους!!!

Αναστάσιος Ταγαράς
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων