Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων κρατούμενοι που απέδρασαν από τις φυλακές Τίρυνθας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών που απέδρασαν την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας στην Αργολίδα.

Η απόδρασή τους έγινε αντιληπτή κατά τον μεσημβρινό έλεγχο, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Οι τέσσερις 24, 27, 42 και 48 χρονών, (δύο Αλβανοί, ένας Μαροκινός κι ένας Αιγύπτιος ) είχαν κατηγορηθεί για ληστρικές επιθέσεις, διακίνηση ναρκωτικών παράνομες οπλοκατοχές και άλλες εγκληματικές ενέργειες και είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης έξι έως 11 χρόνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαροκινός συμμετείχε σε αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό και ο ένας εκ των Αλβανών, είχε αποδράσει από τις συγκεκριμένες φυλακές τον περασμένο Ιούλιο και είχε συλληφθεί αργότερα στη Λαμία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική εφημερίδα tovima.gr , οι υπεύθυνοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν ενημερωθεί ότι η μεταγωγή των εν λόγω κρατουμένων στην Τίρυνθα υπέκρυπτε έντονο παρασκήνιο και υπήρχε προειδοποίηση για τον κίνδυνο να δραπετεύσουν. Υπενθυμίζεται ότι από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, απέδρασε στις αρχές Ιουνίου ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστότερος ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.