Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανοίγει εκ νέου, συντόμως, η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός  Τουρισμού Μ. Κόνσολας που χαρακτήρισε ως τη δυσκολότερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό διαχρονικά την  εφετινή και τόνισε πως οι Έλληνες ταξιδιώτες δεν μπορούν να καλύψουν  το ποσοστό της τουριστικής κίνησης οπουδήποτε και αν βρεθούν στην επικράτεια.

Οι εγχώριοι επισκέπτες αποτελούν μόνο το 10% του συνολικού αριθμού των τουριστικών επισκεπτών. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό, εκτίμησε, ότι ενισχύεται η κυκλική οικονομία , με τον κοινωνικό τουρισμό  καθώς μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 37 εκατομμύρια από το υπ. Εργασίας Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του οποίου τα κονδύλια σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα 30 εκατομμύρια του αρχικού προϋπολογισμού. Επισήμανε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2.000 καταλύματα και σύντομα θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα λέγοντας ότι οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 400.000 και θα ικανοποιηθούν  οι περισσότερες.

Στους φόβους που εκφράζονται για την επόμενη τουριστική περίοδο ο κ.Κόνσολας  αντέταξε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις  για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα υπενθυμίζοντας ότι , αν δεν βρεθεί το εμβόλιο δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα συμβεί του χρόνου. Τόνισε εκ νέου ότι εφ όσον το εμβόλιο προχωρήσει και είναι πλέον δεδομένο, η κρίση στον τουρισμό θα διαρκέσει σε βάθος τριετίας. Τόνισε ακόμη ότι κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες του κλάδου και κυρίως τους εργαζόμενους. Επισήμανε δε ότι περίπου το ¼ των εργαζομένων απασχολείται στις τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη αυτών των ανθρώπων  όπως και έπραξε στο παρελθόν έτσι θα πράξει και τον Αύγουστο, είπε ο κ. Κόνσολας υπογραμμίζοντας ότι το κεφάλαιο της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας είναι οι άνθρωποι και θα στηριχθούν μέχρι τέλους σε όλα τα επίπεδα .

Προέχει όμως η υγεία, ανέφερε ο υφυπουργός  υπογραμμίζοντας ότι σε δείγμα 130.000 εισερχομένων τουριστών μόνο τα 300 βρέθηκαν θετικά δηλαδή ποσοστό  περίπου κάτω του1%  του δείγματος. Ενώ λοιπόν , είπε, η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, πρέπει και εμείς οι Έλληνες με τη σειρά μας  να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα προστασίας ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε προορισμός στην χώρα μας είναι ασφαλής.

Πηγή: ert.gr