Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανοίγουν από Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία, ξενοδοχεία κ.α – Νέες μειωμένες τιμές στα ΜΜΜ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ακόμη ένα στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων ξεκινά από τη Δευτέρα, σε σειρά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, με ταυτόχρονη εφαρμογή των απαραίτητων κανόνων προστασίας, ενώ θα ισχύουν και νέες μειωμένες τιμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικότερα, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ μεταξύ άλλων επανεκκινούν τις δραστηριότητές τους ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ, οι επιχειρήσεις εκδηλώσεων και κέτερινγκ, οι θερινοί κινηματογράφοι, τα κολυμβητήρια και οι βιβλιοθήκες.

Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει ποιες επιχειρήσεις επανεκκινούν την δραστηριότητά τους από Δευτέρα 1 Ιουνίου, εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Νέες μειωμένες τιμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ισχύουν από τη Δευτέρα, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%. Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στο 1,20 ευρώ και της μηνιαίας κάρτας στα 27 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και δωρεάν πίστωση χρόνου στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για την περίοδο που κράτησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: ΕΡΤ