Πε. Απρ 25th, 2024

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown με ανατροπές σε σχολεία και click away για μια εβδομάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με την συνεδρίαση των ειδικών να συνεχίζεται και να έχει γίνει πλέον μαραθώνια όλοι περιμένουν την εισήγησή τους και ειδικά η Αττική που είναι επιδημιολογικά σε οριακό σημείο. Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από την κυβέρνηση θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όλα δείχνουν ότι η Αττική θα βρεθεί σε καθεστώς lockdown έστω και προληπτικά καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και η ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς ως προς τη διασπορά του κορονοϊού.

Στη λογική αυτή, ακόμη και το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα βρίσκεται μετέωρο, αν και εξακολουθεί ν’ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης για την απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Είναι πολύ πιθανό όπως λένε να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις μη κόκκινες περιοχές. 

Click away στα καταστήματα

Η αγορά επιστρέφει – όπως όλα δείχνουν – σε καθεστώς click away για τουλάχιστον μια εβδομάδα ίσως και από αύριο και ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης σε click in shop.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διατηρηθεί το ωράριο από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πηγή: newsit.gr