Σα. Απρ 20th, 2024

Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και δωρεάν εκδηλώσεις στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου Ισθμίας, Αρχαίας Νεμέας και Μουσείο Σικυώνας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και δωρεάν εκδηλώσεις στο
Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, Αρχαίας Νεμέας. Ισθμίας και Μουσείο Σικυώνας.

Από το 2002 οι εορτασμοί της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου έχουν γίνει θεσμός στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έτσι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανσέληνο σε ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία και μουσεία της χώρας.

Συγκεκριμένα 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της Ελλάδας θα είναι ανοιχτά για να απολαύσουμε το πιο φωτεινό και όμορφο φεγγάρι του χρόνου. Σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν όμως από τις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Αυγούστου. Σε όλους τους χώρους η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αρχαιολογικός Χώρος Φρουρίου Παλαμηδίου: Μουσική εκδήλωση. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.
Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.
Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Ισθμίας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Νεμέας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Σικυώνας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00
Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Καλαμάτας: Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Καλαμάτας θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό μέχρι τις 24:00.
Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας: Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκη.