Πα. Απρ 19th, 2024

«Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου» – Τα χυδαία μηνύματα του δασκάλου – Έρευνες σε ηλεκτρονικές συσκευές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο δάσκαλος που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γονιών ότι παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων ανήλικες μαθήτριες.

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο κατηγορίες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι επικοινωνούσε με τις μαθήτριες μετά από δική τους πρωτοβουλία και με στόχο τη βελτίωση της σχολικής τους επίδοσης. 

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί της απαγόρευσης προσέγγισης των τριών μαθητριών, που οι γονείς τους τον κατήγγειλαν, σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, καθώς και κάθε επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. Ο 48χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Σοκαριστικά είναι τα μηνύματα του 48χρονου δάσκαλου, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, προς τις μαθήτριές του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 48χρονος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τις μαθήτριες της τάξης του (Ε’ Δημοτικού) πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι οι επαφές, που γίνονταν μέσω viber και skype, ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς να διευκρινήσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του ούτε να αναφερθεί στα χυδαία μηνύματα που έστελνε στις 3 μαθήτριές του.

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…».

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι».

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου»

Σε άλλο διaλογο αναφέρει στην ανήλικη μαθήτριά του: «Εισαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου». Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων συνεχίζουν τις έρευνες.