Πε. Μαρ 28th, 2024

Απάντηση Γ. Οικονόμου στις δηλώσεις Ερντογάν: Η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ε.Ε. και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι η χώρα μας αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.