Τε. Απρ 24th, 2024

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κατόπιν της απο 24-11-2020 αίτησης λήψεως ασφαλιστικών μέτρων των εντολέων μας, μονίμων κατοίκων της πόλης της Κορίνθου, που κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, εξεδόθη η από 25-11-2020 προσωρινή διαταγή του κ. Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, κατόπιν  συζήτησης της αιτήσεως λόγω κατεπείγοντος (Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π. οικ. 71342/2020), σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η εγκατάσταση και λειτουργία κεραιοδιάταξης 3 κεραιών κινητής τηλεφωνίας επι της οδού Ιππότη αρ. 5 όπου επιχείρησε να εγκαταστήσει στο σημείο αυτό,  επιχείρηση που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες, μέχρι τη συζήτηση της κυρίας αιτήσεως που θα πραγματοποιηθεί την 11-3-2021 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου.
      Το δικαστήριο διέκρινε οτι υφίσταται κατεπείγον κίνδυνος από την εγκατάσταση και λειτουργία της εν λόγω κεραιοδιάταξης, που πραγματοποιείται σε δώμα (ταράτσα) κτηρίου εντός καμινάδος για να μην είναι ορατή στο κοινό, καθώς παραβιάζεται η αρχή της προφύλαξης, με άμεσο κίνδυνο προσβολής της υγείας των αιτούντων αλλά και του κοινού απο την εκπομπή της ακτινοβολίας.
    Σημειωτέον είναι οτι σε απόσταση πολύ λίγων μέτρων απο το σημείο εγκατάστασης της κεραιοδιάταξης και εντός δέσμης ακτινοβολίας, ευρίσκονται χώροι συνάθροισης κοινού και ιδιαιτέρως η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ ) Κορίνθου, το 10ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου, μεγάλη επιχείρηση σούπερ μάρκετ και κατοικίες.
      Η εγκατάσταση της εν λόγω κεραιοδιάταξης στο κεντρικό ιστό της πόλης της Κορίνθου, κρίθηκε από το Δικαστήριο οτι αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες που κατοικούν και συναθροίζονται στο σημείο αυτό και σε περίμετρο 300 μέτρων, μάλιστα η εγκατάσταση γίνεται εν μέσω  lockdown και με προφανή προσπάθεια απόκρυψης της ανέγερσης της κεραιοδιάταξης, αφού αυτή τοποθετείται εντός καμινάδος.
      Η παρούσα αποτελεί ενημέρωση του κοινού για αυτό το πραγματικό γεγονός αλλά κυρίως επιβράβευση της Ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία με άμεση ενέργεια προστάτευσε τη δημόσια υγεία, σημειωτέον ότι την ως άνω αίτησή των εντολέων μας μετά της προσωρινής διαταγής έχουμε κοινοποιήσει νομίμως στην ως άνω εταιρεία τηλεπικοινωνιών και πρόκειται να κοινοποιήσουμε και σε όσους έχουν έννομο συμφέρον για παρέμβαση υπέρ των εντολέων μας στην ανοιγείσα δίκη.

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ