Τρ. Απρ 23rd, 2024

Αποδήμησε εις Κύριον ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Δερβενίου π. Ευάγγελος Βαλιμήτης – Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μαίρης Νικολοπούλου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αποδήμησε εις Κύριον ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Δερβενίου π. Ευάγγελος Βαλιμήτης – Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μαίρης Νικολοπούλου.

Πόσο ήθελα να αποφύγω αυτή τη στιγμή να μην έρθει ποτέ!

Πόσο παρακαλούσα τον Θεό, μαζί με όλο αυτόν το κόσμο που τον αγάπησε, να βγει νικητής.. Το πάλεψε γενναία. Με την αμέριστη αγάπη, επιμονή και υπομονή της οικογένειας του, της συζύγου και των κοριτσιών του, που στάθηκαν κοντά του σε όλον αυτό τον αγώνα που έδινε εδώ και ενάμισι χρόνο.

Δεν τα κατάφερε ο αγαπημένος μας, ο δικός μας π. Βαγγέλης , που άφησε τη τελευταία του πνοή πριν λίγες ώρες. Ξεκούραστηκε μετά από τόση μάχη, επίπονη που έδωσε γενναία για να μείνει στη ζωή.

Τι να πρώτογραψω για αυτόν τον άνθρωπο πρώτα και ιερέα μετέπειτα. Πρώτα από όλα εγώ και οι συμμαθητές μας θα σε θυμόμαστε π. Βαγγέλη με πολύ αγάπη, ήσουν πάντα μέσα σε όλα..

Στο γέλιο, στο χιούμορ, θυμάμαι τη τελευταία μας μαθητική συνάντηση , τα αστεία σου αλλά και τον χορό σου!!Αλλά ο πολύς κόσμος του τόπου σου, σε αγάπησαν ως ιερέα.. Άξιος, Άξιος με όλη τη σημασία της λέξης.. Συνεπής, τυπικός σε όλα, αλλά και πολύ αγχώδης,γιατί ήσουν υπεύθυνος άνθρωπος, ειδικά όταν ανέλαβες την μεγάλη και δύσκολη ενορία του Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο.

Με προβλήματα μικρά υγείας που εξελίχθηκαν λόγω του δύσκολου έργου που ανέλαβες π. Βαγγέλη. Ήθελες όλα να είναι σωστά και τυπικά..Ήθελες όλα να λειτουργούν άψογα, δεν μπόρεσε η αδύνατη πλάτη σου να σηκώσει τόσο βάρος, με αποτέλεσμα να λυγίσεις.

Όμως όλοι ελπίζαμε, όλοι βοήθησαν με την αγάπη τους, με το ενδιαφέρον τους. Και όταν λέω όλοι, εννοώ οι ενορίτες σου, οι φίλοι, οι δικοί σου άνθρωποι που σε αγάπησαν αληθινά, που προσευχοντουσαν για να επιστρέψεις πάλι στην οικογένεια σου που αγωνιουσε μέρα με τη μέρα.Εγω προσωπικά λάβαινα πολλά μυνηματα ενδιαφέροντος, τηλεφωνήματα που ρωτούσαν για την εξέλιξη της πορείας σου.

Τώρα όλη αυτή η αγάπη, θα γίνει μια μεγάλη προσευχή για σένα.. Να ξεκουραστείς στον πιο όμορφο κήπο του Παραδείσου, κοντά στους Άγιους μας στους Αγγέλους μας, γιατί και συ ένας Άγγελος θα είσαι. Να βρεις αγαλλίαση στη κουρασμένη ψυχη σου με όλα αυτά που υπέφερες το τελευταίο καιρό. Ολοι εμείς προσευχομαστε να μας ευλογεις και να μας φυλάς από εκεί ψηλά.

Αιώνια σου ή μνήμη μακαριστε π. Βαγγέλη.Σε κρατάμε πάντα στη καρδιά μας.

Mαίρη Νικολοπούλου