Πε. Μαρ 28th, 2024

Αποκλειστική συνέντευξη του αστυνομικού που συνέδραμε στην άμεση μεταφορά 2χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Τρικάλων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γράφει η Αναστασία Στεφανή

Αποκλειστική συνέντευξη του αστυνομικού που συνέδραμε στην άμεση μεταφορά 2χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, μας έκανε γνωστό, ότι λίγα λεπτά πριν την κλήση, συνέβη παρόμοιο περιστατικό με βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσα σε λίγα λεπτά, χάρη στην άμεση συνδρομή των αστυνομικών. Στις δύο περιπτώσεις διακομιδής των παιδιών στο νοσοκομείο Τρικάλων συμμετείχε ο αστυνομικός, Χάρης Μαντέλος

Ήταν Τρίτη 19 Οκτωβρίου, όταν οι Αρχιφύλακες Χάρης Μαντέλος και Κωνσταντίνος Γεωργίου, κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας την άμεση μεταφορά ενός παιδιού 2 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Το korinthostv και η σελίδα apocalypto εξασφάλισαν αποκλειστικές δηλώσεις από τον αρχιφύλακα, κ. Χάρη Μαντέλο.

Κατόπιν, τηλεφωνικής επικοινωνίας δήλωσε τα εξής:

” Ήταν απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου όταν κληθήκαμε από το κέντρο να συνδράμουμε άμεσα στη μεταφορά ενός παιδιού 2 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, γιατί καθυστερούσε το ασθενοφόρο ΕΚΑΒ. Φτάνοντας εκεί, βλέπουμε την εγκυμονούσα μητέρα να μπαίνει στο όχημα της με τον δίχρονο γιο της, ο οποίος ήταν λιπόθυμος εξαιτίας των πυρετικών σπασμών που είχε. Μαζί με τον συνάδελφό μου, αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Γεωργίου, συνοδεύσαμε με τις μηχανές μας το όχημα της εγκυμονούσας. Καταλαβαίνεις τη δυσκολία. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να αναπτύξουμε ταχύτητα, να περάσουμε τις διασταυρώσεις για να ανοίξουμε δρόμο και να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε ορκιστεί. Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο μικρός Κωνσταντίνος, διακομίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μόλις τον παρέλαβαν οι γιατροί, εκείνος άνοιξε τα μάτια του. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν το αντιληφθήκαμε διότι πρώτα σκεφτήκαμε ως γονείς και έπειτα ως αστυνομικοί. Το ίδιο θα κάναμε για όλους τους ανθρώπους.”

Η ευχαριστήρια επιστολή των γονιών του μικρού Κωνσταντίνου

Η οικογένειά μας με την παρούσα επιστολή θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση αστυνομικών σε συμβάν. Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και περί ώρα 17:20 το 2 ετων τέκνο μας έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση μεταφορά του στο Γ.Ν. Τρικάλων. Απ’ την στιγμή που κλήθηκε το κέντρο της υπηρεσίας σας η συνδρομή ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί έγκαιρα. Εκφράζουμε λοιπόν τις ευχαριστίες τόσο στους εκφωνητές του κέντρου για τον συντονισμό, όσο και στους συναδέλφους απ’ τις ομάδες των ποδηλάτων και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την ανταπόκριση. Κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Αρχ/κες Μαντέλο Χαρίλαο και Γεωργίου Κωνσταντίνο οι οποίοι έφτασαν πρώτοι και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες ανοίγοντας δρόμο προκειμένου να αφιχθούμε με ασφάλεια στο Γ.Ν. Τρικάλων!

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πρέπει να πούμε και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων για την πολύτιμη βοήθεια.

Με εκτίμηση

Οικογένεια Καραλή

Ο Χάρης Μαντέλος ολοκληρώνει λέγοντας: ” Έχω μεγάλη χαρά γιατί ο μικρός Κωνσταντίνος είναι καλά και σε πρόσφατη συνάντησή μας, έτρεξε να με αγκαλιάσει. Οι αστυνομικοί δεν είμαστε ούτε ο Θεός, ούτε γιατροί για να σώσουμε κάποιον, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον συνάνθρωπο. Ό,τι κάνουμε , το κάνουμε με αγάπη και σεβασμό και σκεφτόμαστε ότι πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά αστυνομικοί.”

Τέλος, με τη σειρά μας θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι είμαστε περήφανοι για τους δύο αστυνομικούς, κ. Χάρη Μαντέλο και Κωνσταντίνο Γεωργίου και ευχόμαστε αντίστοιχα περιστατικά να γνωστοποιηθούν στο μέλλον, για να καταλάβει ο πολίτης τον αγώνα του Έλληνα Αστυνομικού.

Ευχαριστούμε τον κ. Χάρη Μαντέλο για τη συνέντευξη