Πα. Μαρ 29th, 2024

Απολογείται ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με «στρατιά» μαρτύρων εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 61χρονος τραυματιοφορέας του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» που διώκεται για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος δυο κοριτσιών έξι και οχτώ ετών.

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο 61χρονος –πατέρας και ο ίδιος δυο παιδιών- επέλεξε να δράσει την ώρα που τα δυο κοριτσάκια θα υποβαλλόταν σε καθετηριασμό καρδιάς και βρισκόταν στο χειρουργείο ενώ ήδη είχαν υποστεί ολική νάρκωση καθώς έπρεπε τάχιστα να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με την καρδούλα τους. 

Τον «είδε» και η νοσηλεύτρια

Μάλιστα εκτός από τους τρεις γιατρούς ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και μια νοσηλεύτρια καθώς ήταν εκείνη που διέκρινε πρώτη την κηλίδα αίματος στο εσώρουχο της οκτάχρονης. Αυτό που κίνησε όμως αμέσως τις υποψίες γύρω από το πρόσωπό του, ήταν ότι η αναισθησιολόγος, είχε προλάβει να δει αίμα και στο δάκτυλο του δεξιού χεριού του 61χρονου ο οποίος φορούσε χειρουργικά γάντια. 

Οι γιατροί έψαχναν για μηριαία αρτηρία και αυτός «ψηλάφιζε»

Ο 4ος τακτικός ανακριτής στον οποίο απολογείται σήμερα ο δράστης, εστιάζει την προσοχή του στο αν ο καθετηριασμός της καρδιάς γινόταν μέσω του καρπού του χεριού [κλείδα] ή απευθείας από την μηριαία αρτηρία στη βουβωνική χώρα όπου ο τραυματιοφορέας «ψηλάφιζε» με το χέρι του στη γενετήσια περιοχή των ανήλικων παιδιών.

Μάλιστα μέσα στο χειρουργείο κατά την προετοιμασία εθεάθη να περνά κρυφά το χέρι του κάτω από την ιατρική ρόμπα με την οποία ήταν σκεπασμένο το ένα απ’ τα δυο κοριτσάκια. 

Το «καλό και εργατικό παιδί»

Ο 61χρονος βλέποντας πόσο ορατό [;] είναι το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του, έχει «επενδύσει» πολλά στις καταθέσεις συναδέλφων αλλά και φίλων του που έχουν ήδη σπεύσει στο κτήριο 9 της Ευελπίδων, αναμένοντας έξω απ’ το γραφείο του 4ου ανακριτή για να τον υπερασπιστούν με τις καταθέσεις τους. Ο τραυματιοφορέας έχει προτείνει περισσότερους από πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, αριθμός που θεωρείται ασυνήθιστος για τέτοιου είδους αδικήματα σε βάρος ανήλικων παιδιών. Εκτός βέβαια αν όλα είναι μια καλοστημένη «σκευωρία» σε βάρος του για να τον «εξοντώσουν» ηθικά και επαγγελματικά. Και όχι μόνο..!

Βασίλης Χήτος – Πηγή: newsit.gr