Πε. Μαρ 28th, 2024

Απορρίμματα και δακοκτονία στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα καθώς και της εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους οι οποίοι θα υποδείξουν τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επέδωσε στον υπουργό τον πίνακα με τις οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία των απορριμμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι “χρειάζεται η συμβολή της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό που θέτει εν κινδύνω την πορεία υλοποίησης της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης”.

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Ακόμα, ο περιφερειάρχης μετέφερε στον υπουργό την απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επιπλέον πιστώσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας, δεδομένου μάλιστα ότι -όπως τόνισε- “Περιφέρειες με λιγότερα ελαιόδενδρα λαμβάνουν περισσότερα κονδύλια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν και είναι η πλέον ελαιοπαραγωγός περιοχή υπολείπεται, εδώ και πολλά χρόνια, πιστώσεων για την δακοκτονία” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, το συγκεκριμένο θέμα προϋποθέτει σχετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού με την παράλληλη επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε περιοχή.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκε και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την ανάπλαση της οδού Δερβενακίων στη Νεμέα.