Τε. Απρ 24th, 2024

Απορρίμματα Πελοποννήσου: Σύντομα το πρόγραμμα κατασκευής από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η εκκίνηση της κατασκευής των πέντε εργοταξίων, όσον αφορά στο έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, αποτέλεσε το θέμα τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της ΤΕΡΝΑ, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της τράπεζας που είναι να χρηματοδοτήσει το έργο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, μέσα σε πέντε ημέρες η περιφερειακή αρχή θα έχει στα χέρια της, το πρόγραμμα κατασκευής των τριών μονάδων επεξεργασίας και των δύο σταθμών της μεταφόρτωσης και η παράδοση των εγκαταστάσεων αυτών είναι να γίνει μετά από 24 μήνες.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη των υπευθύνων, ώστε να συζητηθεί η δυνατότητα του αναδόχου να υποδεχθεί νωρίτερα σύμμεικτα απορρίμματα από κάποιους δήμους, που βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν οριστεί ελεγκτής, μηχανικός, διευθυντής κατασκευής έργου, διευθυντής ενεργειακών, αλλά και πρόσωπα που θα μετάσχουν από πλευράς Περιφέρειας στην προσπάθεια υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου.