Πε. Απρ 25th, 2024

Ασπίδα στην πανδημία τα τοπικά και ατομικά lockdown

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για δυναμική διασπορά του κορονοϊού προειδοποίησε εκ νέου χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και εξέφρασε την ελπίδα μέχρι τον Οκτώβριο να έχει βρεθεί εμβόλιο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα της μάσκας, την οποία χαρακτήρισε ως ατομικό lockdown. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 207 νέα κρούσματα του COVID-19, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 10.524. Πέντε ηλικιωμένοι κατέληξαν ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 271, ενώ 38 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και σε κοινωνικές δομές, καταστήματα, beach bar, και προχωρούν στην λήψη μέτρων.

Σε καραντίνα έχει τεθεί δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στο Βύρωνα, μετά την εμφάνιση 31 κρουσμάτων, καθώς επίσης και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, όπου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.

Επίσης, αναστέλλεται μέχρι της 4 Σεπτεμβρίου η λειτουργία δύο γνωστών beach bar της Μυκόνου, του «Nammos» και του «Scorpios», μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορονοϊού, στο προσωπικό των καταστημάτων.

Από σήμερα επαναλειτουργούν -υπό προϋποθέσεις- οι λαϊκές αγορές σε Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο,όπου ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Εξάλλου, σε υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό θα υποβληθούν όλοι οι νέοι στρατεύσιμοι που παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης φορώντας τη μάσκα τους θα επιστρέψουν στις σχολικές τους αίθουσες. Η απόφαση ελήφθη μετά από μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων και με δεδομένο ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει επιστρέψει από τις διακοπές το 85%.