Πα. Μαρ 29th, 2024

Αυτοψία στον δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα συνολικά δέκα σημεία που γίνονται γεωτρήσεις, στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στον επαρχιακό δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έκανε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Εργων της Π.Ε, Νίκο Λούτα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι επιστήμονες -με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα ζητήματα- διενεργούν γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη (35 μέτρων), διερευνώντας τα χαρακτηριστικά του υπεδάφους.

Στόχος είναι να υποδειχθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένωνκαι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον εν λόγω δρόμο -πολύ σημαντικό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος για την Κορινθία.

Τα αποτελέσματα από τις διενεργούμενες γεωτρήσεις θα έχουν γίνει γνωστά έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στόχο της Περιφέρειας -όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης- είναι “άμεσα να υλοποιηθούν εκτεταμένα έργα οδοποιίας”.