Σα. Απρ 20th, 2024

Αφιέρωμα στους Ουκρανούς Πυροσβέστες και στους πυροσβέστες όλου του κόσμου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πυροσβέστης, ορμώμενος από την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και τις εικόνες των πυροσβεστών της χώρας που επιχειρούν εν μέσω πολέμου, αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο – ύμνο γι’ αυτούς τους ήρωες.

Γράφει:

Πυροσβέστης και πόλεμος

Ukraine teacher credits 'guardian angel' for surviving Russia missile strike

Δύο λέξεις με λειτουργική αντιδιαστολή αίματος και ασφάλειας.

Στην μεν περίπτωση πάλλεται και συγκρούεται συθέμελα η ανθρώπινη φύση του κόσμου. Στην άλλη περίπτωση ο άνθρωπος καλείται μέσω της γλυκύτητας που πηγάζει από την φύση του να παρέχει ασφάλεια, αγαθό ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η πολιτική άμυνα και ασφάλεια των πολιτών και της περιοχής όπου ανήκει, είναι το μέλημα και η υποχρέωση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας σε περίπτωση πολέμου. Ζήτημα μείζονος σημασίας η ύπαρξη τέτοιου είδους θέσης που προτιμάτε να βρίσκεται πάντα εκτός δημοσιογραφικών πλάνων λόγω φύσεως των εκάστοτε περιστάσεων.

In pictures: Kyiv under attack - BBC News

Ο πυροσβέστης στον πόλεμο άοπλος ή μόνο με απαραίτητο οπλισμό αυτοπροστασίας εκτίθεται σε καταστάσεις, ώστε να παρέχει βοήθεια ,άκρως επικίνδυνες, όχι λόγο επαγγελματικών συνθηκών μόνο, αλλά και λόγο των ενόπλων συγκρούσεων.

Μέσα από αυτό το μακάβριο και βροντερό γδούπο της σφαγής των λαών, ακόμα και τότε, υπάρχουν αυτοί. Υπάρχουν οι Ήρωες που δεν αφαιρούν ζωές αλλά τις σώζουν.

Developing cricket in Ukraine has almost been an obsession' - Kobus Olivier