Πα. Απρ 19th, 2024

Α.Γ Καλλής: Δύο Δικοί μας Συγγραφείς το Σάββατο στην Νεμέα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Α.Γ Καλλης: Δύο Δικοί μας Συγγραφείς το Σάββατο στην Νεμέα

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 6 μμ στο αμφιθέατρο του Λυκείου Νεμέας θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου των δικών μας ανθρώπων,των δικών μας συγγραφέων ,του Βασίλη Πανοπούλου και της συντρόφου του Ζοζεφινας Τζονακα.Το βιβλίο είναι μια θεατρική διασκευή πάνω στους Αχαρνείς του Αριστοφάνη όπου το συνοδεύει ένα cd με την μουσική του Βασίλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Ο Βασίλης Πανοπουλος ,είναι πρώτα απ’ όλα ένας δικός μας άνθρωπος ,λόγω των ισχυρών του δεσμών με την Νεμέα. Γεννήθηκε στο Ψάρι Κορινθίας ,ένα δυναμικό χωριό άμεσα συνδεδεμένο με τον Δήμο Νεμέας στον τομέα της οικονομίας ,του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των δημοσίων υπηρεσιών.Το γεγονός ότι δεν ανήκει στον Δήμο μας ,αφορά τις επιλογές ενός Αθηνοκεντρικου κράτους κι ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει άλλες προτεραιοτητες απ’ αυτές του πολίτη. Ο Βασίλης Πανοπουλος εν ολίγοις όπως και όλοι οι πολίτες του Ψαριού είναι συγχρόνως και Νεμεατες ως αναπόσπαστο μέρος μιας κοινής πορείας σε όλους τους τομείς,και αυτό κυρίως δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό δικός μας άνθρωπος. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νεμέας ,και κράτησε για πάντα τους δεσμούς του με αυτήν την πόλη που την αγάπησε και τον αγάπησε .Μια επαρχιακή πόλη με ιστορία αιώνων που έγινε το σημείο εκκίνησης της πραγματικά λαμπρής του πορείας.Γεννημένος το 1961 ,είναι δάσκαλος και μουσικός ,με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία και είναι διδάκτωρ Θεατρολογίας του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.Σήμερα είναι διευθυντής στα Ραλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει γράψει μουσική για μια σειρά έργων μεγάλων συγγραφέων( Καμπανέλλη,Μπρεχτ,Τσέχοφ,Σέξπιρ,Ξενόπουλου,Καπετανάκη,Ευριπίδη,Αισχύλου,Τριβιζά,Μηχαηλιδου,Ζαραμπουκα ,Σταθάτου.).Για τη μουσική του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις.Επίσης εξέδωσε μια ποιητική συλλογή(Εν παράλληλων 1985)όπως και μια μελέτη (Η ποιηση στο Δημοτικό σχολείο -οψις και μελοποιια 2005).Ακόμη συμμετείχε ως συγγραφέας στο βιβλίο Στη χώρα του Το τωρα ,θέατρο για ανηλίκους θεατές το 2010.Άρθρα του κοσμούν έγκυρα περιοδικά σχετικά με την εκπαίδευση ,την μουσική στο θέατρο και την πολιτική επιστήμη.Αυτός είναι ο δικός μας Βασίλης που μας κάνει υπερήφανους εδώ και πολλά χρόνια με την λαμπρή του πορεία.

ΖΟΖΕΦΙΝΑ ΤΖΟΝΑΚΑ: Γεννημένη στην Αθήνα ταξιδεύει και ονειρεύεται εδώ και χρόνια στο απέραντο γαλάζιο της γνώσης πάνω σ ένα αερόστατο που για καλάθι του έχει ένα πολύχρωμο βιβλίο που εναλλάσσεται σε χρώματα και περιεχόμενα δανεισμένα από ένα ουράνιο τόξο της παγκόσμιας σοφίας των λαών. Έχει σπουδές 1.πολιτικων επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 2.Παιδαγωγικων στο Ε.Κ.Π.Α και μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο3.Μεταπτυχιακο στην κοινωνική ψυχιατρική -παιδοψυχιατρικη στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων όπου εκπαιδεύτηκε στα παιδιά με δυσκολίες μάθησης 4.Σπουδες πάνω στο θέατρο και την σύνδεση του με την εκπαίδευση. Εργάστηκε ως Δασκάλα ,και σήμερα συνεργάζεται με το ίδρυμα Λασκαριδη σε εθνικά και Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την ένταξη μαθητών με αυτισμό στο γενικό σχολείο Είναι η σύντροφος του Βασίλη και άρα κι εκείνη αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής μας πόλης με την μεγάλη ιστορία. Η Ειρήνη παίζει πιάνο και κάνει φωνητικη.

Το Σάββατο λοιπόν θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε δύο δικούς μας ανθρώπους που θα μας ταξιδέψουν στον δικό τους θαυμαστό κόσμο ,τον κόσμο της γνώσης ,της μουσικής, των λέξεων και των συναισθημάτων…τον κόσμο εν ολίγοις του πολιτισμού που σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς του πολέμου είναι ο μόνος δρόμος που θα φέρει την γαλήνη και την ειρήνη στις ψυχές των ανθρώπων………Τέλης καλλης

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "NEMEA ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΕΙΟΥ -ΩΡΑ 6 M.M ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΟΖΕΦΙΝΑΣ TZONAKA Ζοζεφίνα Τζονακα Βασίλης Πανοπουλος Τιμή σ εκείνους όπου ζωή των ωρισαν και φυλα οUν Θερμοπύλες (Κ.Καβαφης)"