Τε. Ιούν 26th, 2024

Α.Γ Καλλής: Το μήνυμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών του 2024

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αναλύσεις επί αναλύσεων για κάτι τόσο απλό και ξεκάθαρο πού ένας ολόκληρος λαός ταλαιπωρείται ,φτωχοποιειται και καταστρέφεται μεθοδικά και επίμονα όλα αυτά τα χρόνια από πολιτικούς τεχνοκράτες πού διατηρούν τα προνόμια τους παραχωρώντας στα ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα τη χώρα , τούς πολίτες,τις υποδομές,την Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία ενώ παρ όλες τις αιματηρές θυσιες το χρέος διαρκώς αυξάνεται.

Οι Αγρότες σε αδιέξοδο αδύναμοι να καλλιεργήσουν .Τα προϊόντα τους στα αζητητα σε τιμές εξευτελιστικές , να παραμένουν ως αξία το ίδιο εδώ και χρόνια ,ενώ κάποιοι σταθερά καρπώνονται την υπεραξία τής εργασίας τους.Απο την άλλη το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται στα ύψη .Παράλληλα η νέα ΚΑΠ σε επίπεδο Ευρώπης να επιβάλει αυστηρούς και εξοντωτικός κανόνες στους Ευρωπαίους Αγρότες ενώ παράλληλα εισάγονται προϊόντα από τρίτες χώρες πού δεν τηρούν κανένα κανόνα . Αυτό με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στον αφανισμό και στην εξόντωση του Αγρότη.

Οι μικρομεσαίοι Έμποροι αδύναμοι να συνεχίσουν κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλον από τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα ,το κόστος λειτουργίας , τον αθέμιτο ανταγωνισμό τών μεγάλων επιχειρήσεων ,και το ηλεκτρονικό εμπόριο ,το οποίο μετά το δίχρονο κλείσιμο τής αγοράς λόγω covid γιγαντώθηκε ισοπεδώνοντας το παραδοσιακό εμπόριο.Ο θάνατος τού εμποράκου μπροστά στα καρτέλ,τα ολιγοπώλια,τις πολυεθνικες είναι πλέον μια θλιβερή πραγματικότητα.

Οι νέοι κάτω από τον εργασιακό μεσαίωνα πού έχει ατύπως κυριαρχήσει χωρίς συμβάσεις εργασίας,με μπλοκακια και μισθούς πείνας αδυνατούν πλέον να κάνουν οικογένεια και να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία . Παραμένουν ακόμη στην οικογενειακή εστία αφού τα οικονομικά τους δεδομένα είναι απαγορευτικά ως προς το να ενοικιάσουν μιας και τα ενοίκια ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και στους τουριστικούς προορισμούς ,είναι σε δυσθεώρητα ύψη .Η λειτουργία τού airbnb χωρίς κανόνες ( με τις ευλογίες τού κράτους) ήταν και είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας μείωσης τών ενοικίων

Ένα άγριο τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί πού δεν έχει να κάνει με τον πατερναλιστικο καπιταλισμό πού είχαμε κάποτε γνωρισει( ήπια …μορφή ας πούμε),αλλά με μια άγρια μορφή του πού η προστασία τού κράτους είναι ανύπαρκτη και η αγορά θεοποιημενη λειτουργεί ως η ανώτατη μορφή …συνταγματικού δικαίου πού ρυθμίζει (!!!)τα πάντα σε μια καταρρέουσα κοινωνία πού πλησιάζει ως μοντέλο την φεουδαρχία.Επισης οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές από τις κατεστραμμένες εντεχνως γυρω χώρες, εξασφαλίζουν στους νεοφεουδαρχες φτηνό εργατικό δυναμικο πού τους δίνει την δυνατότητα να επιβάλουν τούς κανόνες τους.

Εκτός τών άλλων, η κομματικοποιηση τού(κατακερματισμένου όχι τυχαία ) Συνδικαλισμου ,στερεί από τον λαό ένα ισχυρό Συνδικαλιστικό κίνημα πού θα ήταν η φραγή στον απολυταρχισμο τής εκάστοτε εξουσίας.Ενας νέος τύπου άνθρωπος γεννάται …ο μονοδιάστατοι και αποξενωμένος άνθρωπος ταμπουρωμένος πίσω από οθόνες και παραισθησιογόνα.

Οι νέοι επιστήμονες οδηγούνται σταθερά στο δρόμο για την μόνιμη εξορία σε χώρες πού δεν τους δίνουν μισθό φιλοδώρημα όπως στην πατρίδα τους,αλλά το ανάλογο τών σπουδών και τής επιστημονικής τους επάρκειας.Ειναι αυτό πού είπε ο Δρ.Σταματης Κριμιζής όταν τον ρώτησαν ποια είναι η διαφορά Ελλάδος εξωτερικού σχετικά με την εργασία των δικών μας επιστημών. Στο εξωτερικό,είπε χαρακτηριστικά ,ισχύει το τι ξέρεις ενώ στην Ελλάδα το ποιον ξέρεις .

Η αναξιοκρατία δηλ.στη χώρα μας δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο θεσμοθετημένος κανόνας εδώ και πολλά χρόνια πού περιθωριοποιει μεθοδικά και έντεχνα το επιστημονικό μας προσωπικό .

Οι συνταξιούχοι στα μέσα του μήνα εξαντλούν τήν πενιχρή σύνταξή τους.Τα κάποτε άλλοτε περήφανα γηρατειά πληρώνουν για ακόμη μια φορά τις αιματηρές τους θυσίες μετά τον πόλεμο για μια νέα Ελλάδα .

Είναι το <<ευχαριστώ>> ενός απαράδεκτου πολιτικού συστήματος στούς έχοντες αρετή και τόλμη να σταθούν όρθιοι σε μια καταρρέουσα Ελλάδα για την τιμή τών όπλων.

Η αγοραστική δύναμη τού λαού μας στα τάρταρα .Μια χωριάτικη σαλάτα πού ήταν το φαι τού φτωχού και αδύναμου ανέκαθεν ,έγινε πιάτο γκουρμέ για λίγους και εκλεκτούς.

Διαμορφώνεται εν τάχει μια νέα θλιβερή πραγματικότητα πού μοιάζει περισσότερο με τις παλιές ελληνικές ταινιες( Λατέρνα ,φτώχια και φιλότιμο)όπου οι άνθρωποι στερούνταν τα αυτονόητα.

Παιδεία …ώρα μηδέν .Απολυτήρια χωρίς αντίκρισμα.Πανεπιστημια χωρίς χρηματοδότηση.

Κακοπληρωμενοι εκπαιδευτικοί και πνευματικοί άνθρωποι σε ένα περιβάλλον πού ενώ

η παιδεία και ο πολιτισμός θα έπρεπε να είναι η κινητήριος δύναμη μιας χώρας, ιδιαίτερα τής Ελλάδας πού υπήρξε σημείο αναφοράς τού παγκόσμιου πολιτισμού,είναι ο τελευταίος τροχός τής αμάξης .

Κι εδώ η απάντηση είναι όχι η βελτίωση τής δημόσιας εκπαίδευσης ,αλλά η προοπτική τής ιδιωτικής.Εν ολίγοις ισχύει το δόγμα πού ισχύει για όλα :αν έχεις χρήματα σπουδάζεις και μορφώνεσαι σε επίπεδο παιδείας ,αν έχεις χρήματα ζεις και θεραπεύεσαι σε επίπεδο υγείας.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγειας σιγά σιγά αλώνεται και επισήμως από τον ιδιωτικο τομεα στα απογευματινα(και όχι μόνο) δημόσια(;;;) ιατρεια .Κατά τον υπουργό λύση είναι ο φτωχός και ανήμπορος να εξαγοράζει την σειρά του( που κανονικά είναι μετά θάνατον) με αντίτιμο ένα σεβαστό ποσό στον γιατρό τού δημοσίου λες και μια ζωή δεν είχε πληρώσει για αυτή την δύσκολη στιγμή του.Το δόγμα κι εδώ πανίσχυρο …αν έχεις λεφτά ζεις και θεραπευεσαι…αν όχι ας πρόσεχες .

Τα ισχυρά φανς με τις ευλογίες τών κυβερνήσεων αρπάζουν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής αντί πινακιου φακής

Η Ενέργεια,το ρεύμα σε δυσθεώρητα ύψη.Αυτοι πλέον δεν είναι λογαριασμοί σπιτιών αλλά ξενοδοχείων πολυτελείας ,για να έχουν υπερκέρδη συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κλάδοι.

Η κατοικία,τα υψηλά ενοίκια ,το υψηλό κόστος διαβίωσης,δεν λύνεται με ημίμετρα καλάθια και φιλοδωρήματα.

Δεν διώξαμε τούς βασιλείς και τούς δικτάτορες για να τους αντικαταστήσουμε με άλλους δολερους ανθρωποφυλακες

Η εξωτερική πολιτική ,είναι πολιτική υποτέλειας και ντροπής πού δεν αντιστοιχεί στην ένδοξη ιστορία αυτής τής χώρας.Μπροστα στα πολυβόλα στήθηκαν παλικάρια και κορίτσια για την Ελευθερία,την Δημοκρατία,την Εθνική Ανεξαρτησία αυτού τού τοπου.

Στελνουμε στρατό και πολεμοφόδια στον Περσικό στην Ουκρανία και οπουδήποτε μας υποδείξουν οι Αμερικανοί αλλά ποτέ στην Κατεχόμενη Κύπρο πού έχουμε πλέον αποδεχτεί ατύπως την συνομοσπονδία ή τη δημιουργία δύο κρατών μετά από τόσα χρόνια .Ακόμη και το ανύπαρκτο κρατίδιο τών Σκοπίων υψώνει τη φωνή του διεκδικώντας μια ιστορία πού δεν τού ανήκει με τις πλάτες αυτών ( βλπ.ΝΑΤΟ) πού πλέον έχουν τα κλειδιά της χώρας διαλεγοντας λιμάνια ,δρόμους,υποδομές .

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ,τα τραπεζικά δάνεια κατευθύνονται στους ιδη μεγάλους πού γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι .

Εμείς είμαστε μόνον για να ακεφαλοποιουμαι τις ιδιωτικές τράπεζες πού σε καθημερινή βάση απειλούν τούς πολίτες , κατάσχουν τις περιουσίες τους και εισπράττουν χρήματα μέσα από κάθε εμπορική συναλλαγη τών πολιτών ( βλπ.Ρost)

Εν ολίγοις…

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι σε μια χώρα γερασμένη με πρόβλημα υπογεννητικότητας και με ένα εχθρικό κράτος απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά πού τα θεωρεί τεκμήριο όπως τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ.

Η μεγάλη αποχή είναι ένα ισχυρό μήνυμα στην προνομιούχο πολιτική τάξη, πού έχει το ακαταδιωκτο νομοθετώντας κατά παραγγελίαν των ισχυρών συμφεροντων , πού τυγχάνει να είναι οι μόνιμοι χορηγοί τής πολιτικής τάξις πραγμάτων,χωρίς πλέον να αντιπροσωπεύει έναν λαό πού αδυνατεί να επιβιώσει σε καθημερινή βάση ,έχοντας ένα μόνιμο φόβο μήπως χάσει το σπίτι του,μήπως χάσει την εργασία του,μήπως χάσει την ίδια του τη ζωή αφού δεν έχει πια την οικονομική επιφάνεια πού είχε κάποτε( οι οποιες εξαιρέσεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα τής ντροπής).

Η μεγάλη αποχή είναι ένα ισχυρό μήνυμα στούς τυχάρπαστους της πολιτικής νομενκλατούρας πού με τις άστοχες και επιπόλαιες αποφάσεις και κινήσεις τους φτωχοποιησαν έναν λαό , ξεπουλησαν μια χωρα και έδωσαν την δυνατότητα στους νοσταλγούς των δικτατοριών,των ναζιστών και τών αυταρχικών καθεστώτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να καταγράφουν υψηλά ποσοστά.

Η μεγάλη αποχή είναι κάτ ουσίαν η καταψήφιση τού πολιτικού συστήματος που μετέτρεψε την έννοια της Δημοκρατίας σε ολιγαρχία και αριστοκρατία .

Είναι μια κραυγή αγανάκτησης ενός λαού που βλέπει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών του.

Είναι μια κραυγή αγανάκτησης πού αν δεν πάρει απάντηση θα μετατραπεί σε οργή ανεξέλεγκτη πού θα καταπιεί στα σωθικά της το χάρτινο πύργο τής ματαιοδοξίας και τής υπεροψίας των αρχιτεκτόνων τού θλιβερού αυτού οικοδομήματος .

Οι εκλογές αυτές έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα:

<<Κύριοι (-ες)

Επιτέλους

Σοβαρευτείτε…ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Οι άλλοτε ελεύθεροι πολίτες που μετατρέψατε σταδιακά σε δούλους, δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτε άλλο από την εξέγερση τους ,παρά μονάχα τις αλυσίδες τους>>