Πα. Απρ 19th, 2024

Α. Λυκουρέντζος: “Σταθεροποιούμε τα οικονομικά του ΕΛΓΑ – Πληρώνουμε το 100% της ζημίας – Υλοποιούμε αλλαγές”

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Δεν μοιράζω υποσχέσεις. Για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, θα πρέπει πρώτα, να λυθεί το οικονομικό. Να αλλάξει ο κανονισμός, ναι, αλλά με τι χρήματα να πληρώσουμε;».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, απ’ την Τρίπολη και απ’ το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Αρκάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πλαίσιο σύσκεψης με αντικείμενο, όλα τα θέματα του συγκεκριμένου Οργανισμού.

«Ο μόνος τρόπος είναι η χρηματοδότηση μέσα απ’ το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και για το σκοπό αυτό, κάνουμε διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες ενέργειες της διοίκησης, πάνω στο θέμα της εξεύρεσης πόρων, για να μπορέσει να επέλθει η αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που αρκετοί ζητούν εδώ και χρόνια.

Στ. Ζορμπαλάς

«Δίνουμε μάχη για να διοχετευθούν χρήματα στους Οργανισμού της Μεσογείου, λόγω της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, καλώνταςτον πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη, να γνωστοποιήσει κάποια αλλαγή που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την μεταβολή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

«Αρκετά οι μύθοι και τα παραμύθια», είπε με έμφαση ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, που στάθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει στον ΕΛΓΑ, 66 εκατ. Ευρώ, συν 35 εκατ. Ευρώ για το 2020, με αφορμή και το θέμα του “Ιανού”.

Στ. Ζορμπαλάς

«Στόχος μας στον ΕΛΓΑ, είναι η σταθεροποίηση των οικονομικών, κάτω απ΄ τον υπάρχοντα κανονισμό και αυτό το πετυχαίνουμε. Φέτος, για πρώτη φορά, πληρώσαμε το 100% της ζημίας, σε μία μόνο δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Και συνέχισε: «Εισερχόμαστε στην ψηφιακή εποχή, με νέο πληροφοριακό σύστημα, ώστε όλα να πάνε πιο γρήγορα».

Για τις ζημιές που έγιναν απ’ τα τελευταία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ήταν ξεκάθαρος:

Στ. Ζορμπαλάς

«Θα συστηματοποιηθούν σε μία καταγραφή, όλες οι περιπτώσεις που οι ζημιές εντάσσονται στον συγκεκριμένο κανονισμό και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται. Ότι δεν εντάσσεται, θα ενεργοποιηθούν οι εναλλακτικές των λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις και το πρόγραμμα De minimis, παρά τις όποιες τους αδυναμίες και καθυστερήσεις. Έχουμε ένα σχέδιο. Θέλουμε να έρθουν οι κρατικές ενισχύσεις σε πραγματικό χρόνο και αυτό σχεδιάζουμε».

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε, η περιφερειακή αρχή, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κατά την παρουσία του στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Μάλιστα, εκτός απ’ τον ζεστό χαιρετισμό, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, προσέφερε και δώρα – αναμνηστικά στον Αρκάδα πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

www.ertnews.gr