Πα. Απρ 19th, 2024

Βαριές κατηγορίες για τους ανήλικους και τον ειδικό φρουρό – Τι ισχυρίστηκαν – Πώς εντοπίστηκαν (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών που συνελήφθησαν για την βάναυση επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας. Τα δύο αδέλφια, που φαίνεται να αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη το θύμα ως δράστες της επίθεσης που δέχθηκε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ επιπλέον απήγγειλε και το πλημμέλημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Μαζί τους οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο αστυνομικός, ειδικός φρουρός που φέρεται να τους έδωσε συμβουλές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης τους εφόσον ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τις διωκτικές αρχές, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν στο σπίτι των δύο ανήλικων, τα παντελόνια και τα μπουφάν που φορούσαν την ημέρα που ξυλοκόπησαν άγρια των 52χρονο σταθμάρχη. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της αστυνομίας, μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό του θύματος.

Πώς οδηγήθηκαν στα ίχνη τους οι αρχές

Ένα τηλεφώνημα που έγινε  στα γραφεία της αστυνομίας, την Πέμπτη το πρωί, όπου  ο πληροφοριοδότης κατονόμαζε ως δράστες της επίθεσης τα δύο αδέρφια, ήταν αρκετό  για την Ασφάλεια Αθηνών, να εντοπίσει γρήγορα το σπίτι τους στο Περιστέρι και το θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση.

Πρόκειται για ανήλικα αδέλφια 17 και 15 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα έξω από το σπίτι τους στο Περιστέρι στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Ο ρόλος του ειδικού φρουρού

Οι αρχές παράλληλα προχώρησαν σε άρση απορρήτου στο τηλέφωνο της μητέρας τους, από όπου προέκυψε ότι είχε επικοινωνία με τον 24χρονο ειδικό φρουρό. Τον ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί και του ζητούσε βοήθεια προκειμένου τα δύο αγόρια να αποφύγουν τη σύλληψη. Ο ειδικός φρουρός έδωσε οδηγίες για το τι θα υποστηρίξουν τα παιδιά όταν συλληφθούν.

Χθες το βράδυ, ο ίδιος εμφανίστηκε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών για να ρωτήσει το λόγο που συνελήφθησαν τα δυο αδέλφια. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, καθώς γνώριζε για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη.

Σημειώνεται ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές, ενώ τη νύχτα εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ειδική ψυχολόγος, η οποία συνομίλησε μαζί τους στην Ασφάλεια Αθηνών όπου κρατούνταν.

Τα πρώτα λόγια των ανηλίκων: Θολώσαμε

Τα δυο αδέλφια ρίχνουν την ευθύνη στον ίδιο τον σταθμάρχη για τον άγριο ξυλοδαρμό του.

«Μας προκάλεσε μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Αρχικά μας έκανε παρατήρηση γιατί δεν φοράμε μάσκα και μετά μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να κρυφτούμε για να μην μας εντοπίσει η αστυνομία». Αυτά ήταν  τα πρώτα λόγια των δύο παιδιών, χθες αργά το βράδυ στους ανακριτικούς υπαλλήλους της αστυνομίας.

Τι είπε ο Σταθμάρχης

«Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν αυτός που με χτυπούσε με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα μου», ανέφερε ο Σταθμάρχης που δέχτηκε την άγρια επίθεση

Πηγή: ΕΡΤ1