Πα. Μαρ 29th, 2024

Βελτιωμένη η εικόνα απο τα μέτωπα των πυρκαγιών -Τι προβλέπει ο χάρτης της Γ.Γ.Π.Π

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτο-δασική έκταση στην περιοχή νέα Καλυβάκια στα Κρέστενα, ενώ ενεργές παραμένουν μικρές διάσπαρτες εστίες στη θέση Πανόπουλο Ηλείας.

Ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεραμειές της Κεφαλλονιάς.

Πάντως οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν και στα τρία αυτά μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως τις προσπάθειες συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα, Πυροσβεστικό Σώμα και Ελληνική Αστυνομία, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, με διαφορά λίγων ωρών, να οφείλονται σε εμπρησμούς. Ήδη στην Ηλεία βρίσκεται μεικτό κλιμάκιο.

Το Σαββατοκύριακο, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, νησιά Ιονίου, Σάμο, Χίο, Ικαρία & Δωδεκάνησα.