Πε. Απρ 18th, 2024

“Βράζουν” τα Καλάβρυτα: Στο 40% ο δείκτης θετικότητας μετά τους χιλιάδες επισκέπτες των εορτών

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Βράζουν” τα Καλάβρυτα: Στο 40% ο δείκτης θετικότητας μετά τους χιλιάδες επισκέπτες των εορτών

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στα Καλάβρυτα και στο Χιονοδρομικό Κέντρο, για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα έναντι της πανδημίας, μετά την κατακόρυφη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου κορονοϊού που έδειξαν τις τελευταίες ώρες οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με το tempo24 το ποσοστό θετικότητας αγγίζει το 40%, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές, κυρίως λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στην περιοχή. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν ήδη περί τα 150 άτομα που νοσούν με ήπια συμπτώματα.

Η ανησυχία είναι εντονη καθώς αναμένεται κορύφωση της επισκεψιμότητας στα Καλάβρυτα ενόψει της αργίας των Θεοφανείων και του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί σε πολίτες και επιχειρηματίες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχου Γιάννη Κυριακόπουλου.

Πάτρα: 3.000 κρούσματα σε δύο ημέρες

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών στην Αχαΐα έφθασε σχεδόν τις 3.000.

Μόνο χθες κατεγράφησαν 1.611 , αριθμός που αποτυπώνει και την κατάσταση που βρίσκεται ο νομός, δεδομένου ότι είναι ο τρίτος στην χώρα μετά από Αττική και Θεσσαλονίκη σε αριθμό μολύνσεων.

Η επιδείνωση της κατάστασης έχει αντίκτυπο και στις νοσηλείες που καθημερινά σχεδόν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη έχουν φθάσει τις 152 , με μόλις 2 ελεύθερες κλίνες στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 73 ασθενείς σε απλές κλίνες, 4 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική και 12 στην ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” 55 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊού και 8 στην ΜΕΘ.

Την Τρίτη στον “Αγ. Ανδρέα” που εφημέρευε ο κόσμος έφθανε συνεχώς ζητώντας να ελεγχθεί για κορονοϊό. Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσηλευτήριο έσπευσαν περίπου 400 άτομα, εκ των οποίων 14 αποφασίστηκε από τους γιατρούς να εισαχθούν για νοσηλεία.

thetoc.gr