Πε. Μαρ 28th, 2024

Γέμισε ξανά σκουπίδια η Σπάρτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άμεση λύση αναζητείται στο θέμα της αποκομιδής και εναπόθεσης των αστικών αποβλήτων του δήμου Σπάρτης, που ζητά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, να δώσει τάχιστα λύση στο πρόβλημα που διογκώνεται και με την άνοδο της θερμοκρασίας απειλεί την δημόσια υγεία.

Οι όποιες, προσωρινές λύσεις, ολοκληρώθηκαν και το θέμα πλέον είναι εξαιρετικά επείγον. Έχουν όλοι τοποθετηθεί δημόσια και έχουν γίνει αλλεπάλληλες συζητήσεις, συσκέψεις και συμβούλια.

Η παράταξη του τέως περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι κάνει παράσταση (έγγραφη αναφορά) στην Εισαγγελία Σπάρτης και ζητά την παρέμβασή της, για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, σε εκτέλεση υπουργικής απόφασης, που ορίζει την μεταφορά των σκουπιδιών στη δομή της Παλαιόχουνης.

Η Περιφερειακή Αρχή, δηλώνει ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι θα τηρήσει στο ακέραιο όλα όσα προβλέπει η γραφειοκρατία, οι συμβάσεις και η νομοθεσία.

Το θέμα θα συζητηθεί, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ίσως μεταφερθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο Ξηροκάμπι Σκάλας, ο εργολάβος συνεχίζει το έργο κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, την ίδια ώρα που η Επιτροπή Αγώνα βρίσκεται στους δρόμους, μαζί με τους αστυνομικούς που επιτηρούν την έννομη τάξη και την διαφύλαξη της ομαλής κατασκευής της δομής.