Σα. Απρ 20th, 2024

«Γέφυρες: 200 χρόνια ελευθερίας» Προσεγγίζοντας την προσωπικότητα του στρατηγού Ι. Μακρυγιάννη

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας «Γέφυρες: 200 χρόνια ελευθερίας», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον δημοφιλή οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης Ιωάννη Μακρυγιάννη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:00), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνειομιλίαμε τίτλο «Οι εικονογραφίες του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη, πηγή προσέγγισης του Αγώνα για την Ανεξαρτησία» από την λέκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Μαριέττα Μινώτου, και αφήγηση πρωτότυπων κειμένων από τον ηθοποιό Ισίδωρο Σταμούλη, σκηνοθέτη του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας –Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας: 27410-37244 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 9:00-14:00)

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.