Πε. Μαρ 28th, 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ: Η πολιτική αφερεγγυότητα του κ. Νανόπουλου!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλωσα σε μία Κόρινθο, που η μπέσα ήταν ιερό πράγμα στην αγορά και την κοινωνία.
Γνώρισα πολιτικά πρόσωπα που ο λόγος τους ήταν κάτι παραπάνω από συμβόλαιο.
H ιδέα της προσφοράς, της συνεργασίας και της ενότητας όλων των Κορινθίων, για να πάμε την πόλη μας μπροστά ήταν το κίνητρο για να ασχοληθώ για πρώτη φορά στην ζωή μου, με τα δημοτικά πράγματα.
Αυτό όμως ήταν μόνο στο δικό μου μυαλό τελικά γιατί ο νέο-εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης, αποδείχθηκε ότι δεν δίνει πεντάρα για την ενεργοποίηση όλων των Κορινθιακών δυνάμεων και ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την προσωπική του επιβίωση με κάθε τρόπο.
Κρυβόμενος πίσω από την νομοθετική τροποποίηση που του δίνει υπερεξουσίες, αθέτησε τον λόγο του και προσπαθεί να στήσει έναν προσωποπαγή δημοτικό μηχανισμό, για να εξασφαλίσει όπως νομίζει την επόμενη τετραετία.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο κ.Νανόπουλος δεν κρατά τον λόγο του και πιθανόν να μην είναι και η τελευταία.
Το δυστύχημα είναι ότι η Κόρινθος αυτή την κρίσιμη στιγμή, διοικείται από έναν άνθρωπο, που επικαλείται την Δημοκρατία απλά για να δικαιολογήσει την πολιτική του αφερεγγυότητα, απέναντι μάλιστα σε ανθρώπους που όφειλε να τους είχε έστω και ένα στοιχειώδη σεβασμό.
Την ομόφωνη απόφαση της παράταξης «Δύναμη Εξέλιξης», να τον στηρίξει στον δεύτερο γύρο και τις δικές του ικεσίες για να εκλεγεί, τις μετέτρεψε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε αποκλεισμό…!
Αποφάσισε να αποκλείσει τα 4/5 του δημοτικού συμβουλίου, από την διοίκηση του δήμου Κορινθίων, επειδή πιθανόν έχει προσωπική αντιπάθεια με κάποιους δημοτικούς συμβούλους.
Μόνος του αποφάσισε να κρατήσει για τον εαυτό του τέσσερις θέσεις, θυμίζοντας παλιές εποχές, αρκεί να μην μοιραστεί τον δήμο.
Η πόλη αναζητούσε έναν ΑΡΧΟΝΤΑ και όχι ένα δήμαρχο που βάζει το προσωπικό πάνω από τις ανάγκες της πόλης.
Πάλι δεν τον πετύχαμε τον Αρχοντα αυτό.
Μία από τα ίδια.
Ας είναι όμως. Θα είμαστε και θα είμαι εκεί στο δημοτικό συμβούλιο για να δώσουμε μεγάλες μάχες για την Κόρινθο και τα χωριά μας που αγαπάμε και μπορούμε να βοηθήσουμε.
Απέναντι μου είναι για δεύτερη φορά υπόλογος και βαθύτατα εκτεθειμένος.
Σε προσωπικό επίπεδο, με αφήνουν αδιάφορο οι δακρύβρεχτες προσωπικές υποσχέσεις του. Ηταν λόγια του αέρα που δεν είχαν κανένα στοιχείο πολιτικού ανδρισμού. Μου ήταν εξαρχής γνωστό αυτό. Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Τον στήριξα για την πόλη και μόνο.
Θα αφήσουμε τον κ. Νανόπουλο στην προσωπική του πορεία και συντεταγμένα θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας, που το απαιτούν και το αξίζουν.
Ο αγώνας για την Κόρινθο της αξιοπρέπειας, της μπέσας και την ανάπτυξης τώρα ξεκίνησε!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΕΤΡΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
«Δύναμη Εξέλιξης»