Σα. Απρ 20th, 2024

Γιώργος Γκιώνης: Προχωρά η διαδικασία για την ανάπλαση της παραλίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Στην πλευρά του μόλου, οι πλάκες είναι σπασμένες. Δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Είδαμε, τελευταία, παρεμβάσεις με στόκο, ανάμεσα σε κάποιες πλάκες. Θεωρώ ότι τέτοιες παρεμβάσεις δεν ταιριάζουν στο Δήμο. Να γίνει ένα συγκροτημένο έργο, αντικατάστασης των πλακών και όχι παρεμβάσεις που, αισθητικά, δεν ταιριάζουν στο Λουτράκι.
Όμως, το θέμα είναι ότι υπάρχει μια μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, η οποία έχει περάσει από την Επιτροπή Διαβούλευσης, όταν ήμουν Πρόεδρος και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προεκλογικά, ακούσαμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε εγκρίνει μελέτη 5 εκατομμυρίων και ότι το έργο θα εκτελείτο από τη νέα Δημοτική Αρχή. Πού βρίσκεται σήμερα το έργο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Σε άλλους Δήμους, όταν ξεκινούν ένα έργο, ενημερώνουν και για το πότε θα ολοκληρωθεί. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο και από τις ενέργειες που έγιναν, αλλά το έργο έχει παγώσει.»

Στην απάντησή του, ο Γ. Γκιώνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Πέρσι, είχε εγκριθεί η πραγματοποίηση του έργου, σε δύο κομμάτια: ένα που αφορούσε τον πεζόδρομο και ένα τις προσόψεις των καταστημάτων. Έτσι μας είχε ζητήσει, τότε, η Περιφέρεια. Προχώρησε όλη η διαδικασία με τις αδειοδοτήσεις και, όταν ήρθε η νέα Περιφερειακή Αρχή, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας μάς είπε ότι το έργο πρέπει να γίνει ένα και ενιαίο. Εκεί άλλαξαν κάποια πράγματα. Οι μελέτες είναι έτοιμες και, σύντομα, θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και από όπου αλλού πρέπει να περάσει, για να προχωρήσει και να εγκριθεί, ως ενιαίο έργο.

Έχετε απόλυτο δίκιο για τις πλάκες, αλλά κοιτάμε να μη δώσουμε τώρα λεφτά, αλλά να υλοποιηθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η μελέτη.»

loutraki247.blogspot.com