Σα. Απρ 20th, 2024

Γιώργος Πιέτρης για τον ΠΑΣ Κόρινθος¨ “Μία ομάδα, μία πόλη, ένας Δήμος, ένας Νομός”

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΕΤΡΗ σχετικά με την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος, το σχέδιο, τους στόχους, τις πρώτες κινήσεις, το κορινθιακό ποδόσφαιρο συνολικά αλλά και τον αντίκτυπο μιας επιτυχίας στην τοπική κοινωνία

κ. Πιέτρη, πιέτε μας ποιο ήταν το σκεπτικό σας ώστε να προχωρήσετε στην ανάληψη της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος μαζί με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες;

Δεν είναι πρωτόγνωρη η επαφή μου με το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και τα τοπικά σωματεία αλλά και με την ομάδα του ΠΑΣ Κόρινθος αφού είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν ως παράγοντας.

Μαζί με φίλους επιχειρηματίες συνειδητοποιήσαμε τη μιζέρια στην οποία είχε περιέλθει η ομάδα μας και ήταν ευτυχής η συγκυρία της αποχώρησης του φίλου Αλέξη Κούγια από την ομάδα της Λάρισας.

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε σε μια σοβαρή επένδυση με εγγυητή της προσπάθειας αυτής τον κ. Κούγια.

* Πως αποφασίσατε να θεσετε ως επικεφαλής της προσπάθειας τον κ. Κούγια και τι περιμένετε από αυτή την την κίνηση;

Ο Αλέξης Κούγιας είναι μια σοβαρή προσωπικότητα, έχει ένα πλούσιο βιογραφικό 30 ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει γνώσεις αλλά πάνω από όλα είναι ένας Κορίνθιος που αγαπά τον τόπο του.

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει ομάδες που έχουν περιπέσει σε ανυποληψία και να τις οδηγήσει στην πρωτοπορία στο κορυφαίο επίπεδο. Η παρουσία του είναι μια εγγύηση για την πρόοδο της ομάδας μας και η οποία μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Πέραν αυτών όμως, θα μείνω και σε αυτό που σημείωσε ο Αλέξης στην ομιλία του στο Επιμελητήριο, ότι το μεγάλο στοίχημα δεν είναι πόσο γρήγορα θα ανεβαίνουμε κατηγορίες αλλά να καταφέρουμε να γίνουμε μια οικογένεια.

* Ποιο είναι το σχέδιο σας για την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες;; Ποιοί οι στόχοι; Και ποια τα οικονομικά μεγέθη;;

Το σχέδιο μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με προοπτική. Θέλουμε κατ’ αρχάς να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο και μια Ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 11-17 ετών.

Θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο scouting από έμπειρους ανθρώπους του ποδοσφαίρου με σκοπό την αναζήτηση ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών. Όπως επίσης θέλουμε να εφαρμόσουμε και καινοτόμες πρακτικές στην οργάνωση του συλλόγου

Όσον αφορά τους στόχους μας, ένας από τους πρώτους είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Φυσικά θεωρούμε ότι η ομάδα μας πρέπει να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο αλλά θα ήταν σοφό να πάρουμε ένα – ένα τα βήματα. Ένας δεύτερος στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το γήπεδο μας σε ένα χρόνο από τώρα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι η ομάδα μας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 300.000 ευρώ για την αξιοποίηση του γηπέδου του Συνοικισμού, χωρητικότητας 5000 θέσεων

Και ένας τρίτος στόχος είναι να ξεκινήσουμε με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου για την οποία ευελπιστούμε ότι θα προσελκύσουμε περισσότερα από 150 παιδιά από όλο το νομό Κορινθίας. Θέλουμε τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές του νομού μας.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, ξεκινάμε με μία επένδυση της τάξεως των 250.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αναλόγως και των εξελίξεων θα κινηθούμε ανοδικά και τα επόμενα χρόνια.

* Ποιες ήταν οι πρώτες σας κινήσεις μετά την ανάληψη της διοίκησης;;

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας προχωρήσαμε σε μια ριζική αναδιάρθρωση. Παραλάβαμε μια ομάδα κυριολεκτικά διαλυμένη με 4 μόνο δελτία ποδοσφαιριστών και ήδη έχουμε πραγματοποιήσει 16 μεταγραφές, ενώ ο σχεδιασμός μας είναι να κάνουμε ακόμη 6, συνολικά 22 μεταγραφές.

Προχωρήσαμε στην πρόσληψη ενός καταξιωμένου προπονητή, του Κώστα Κιάσσου, προπονητή της Σούπερ Λίγκα 1 που πίστεψε στο πρότζεκτ μας και μαζί του θα προχωρήσουμε μέχρι την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

* Πως βλέπετε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο συνολικά;;

Το Κορινθιακό ποδοσφαιρο βιώνει μια μιζέρια, παραπαίει και αυτό το βλέπουν όλοι όσοι ασχολούνται μαζί του. Υπάρχουν πολλά ταλέντα που χάνονται αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις κορινθιακές ομάδες, δεν μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος έχει μια ηγετική θέση μέσα στο κορινθιακό ποδόσφαιρο και πρέπει να μπορεί να την δικαιολογήσει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συμμαχία ανάμεσα στις κορινθιακές ποδοσφαιρικές ομάδες πάντα όμως μέσα στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού. Δεν θέλουμε κανένας να μας χαριστεί

Ευελπιστούμε να φτάσουμε στο σημείο όπου οι ποδοσφαιριστές θα επιθυμούν να έρθουν με τη βούληση τους στην Κόρινθο κι όχι απλά επειδή έλαβαν μια καλή προσφορά. Θέλουμε η ομάδα μας να αποτελεί ένα “σκαλοπάτι” για την ανάδειξη τους.

* Πιστεύετε ότι μια επιτυχία της ποδοσφσαιρικής ομάδας της Κορίνθου μπορεί να έχει κάποιον αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία στο σύνολό της;;

Όπως είπα και στην ομιλία μου στο Επιμελητήριο κατά την παρουσίαση της νέας διοίκησης, η ανάδειξη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ξεφεύγει από τα στενά αθλητικά όρια και επηρεάζει πλέον και το brand name μιας πόλης ή ενός ολόκληρου νομού συνολικότερα.

Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί μόνον μια αθλητική δραστηριότητα αλλά και ένα κοινωνικό φαινόμενο, βάζοντας το όνομα της πόλης ή του νομού στους τηλεοπτικούς δέκτες, στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων κλπ., ουσιαστικά βάζει το όνομα της πόλης στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης. Δείτε για παράδειγμα τι έχει συμβεί με τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη αλλά και άλλες ομάδες.

Θέλουμε λοιπόν, όλον τον απλό κόσμο συμμέτοχο στο εγχείρημά μας και μέσα από την ανάδειξη της ποδοσφαιρικής μας ομάδας θα αναδεικνύεται και το brand name της πόλης και του νομού μας. .

Και το σύνθημα μας είναι .. “Μία ομάδα, μία πόλη, ένας Δήμος, ένας Νομός”.