Πα. Μαρ 29th, 2024

Γλυκά Νερά: Εξαφάνισε και τις βέρες ο συζυγοκτόνος – Ομολόγησε ότι ξύπνησε την 20χρονη και την σκότωσε

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το διαβιβαστικό της αστυνομίας αποδομεί το αφήγημα του ευτυχισμένου ζευγαριού, που παρουσίαζε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του. Ο συζυγοκτόνος μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς στις 3 περίπου τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου όπου και τους είπε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και την σκότωσε. Ο θάνατος δεν επήλθε ακαριαίως, αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του για τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, καθώς αναφέρει πως το θύμα κοιμόταν λίγα λεπτά πριν θανατωθεί με αγωνιώδη και ασφυκτικό τρόπο που διήρκεσε περίπου 6 λεπτά.

«Όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτα, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο», ανέφερε.

Εξαφάνισε ακόμα και τις βέρες

Μετά το έγκλημα δε, αφού ανακάτεψε το σπίτι, πέταξε όσα είχαν μέσα κάποια συρτάρια ια να φανεί ως ληστεία, πήρε τις βέρες τους και το δαχτυλίδι αρραβώνων της Καρολάιν, τα μοναδικά αξίας που είχαν, όπως είπε, τα έβαλε σε μία νάυλον σακκούλα και τα πέταξε στο ντεπόζιτο της μηχανής που είχε στο γκαράζ. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα τα πέταξε σε κάδο απορριμάτων. Όλα αυτά τα έκανε, φορώντας τα γάντια της μηχανής του, είπε.

Μόλις λίγες ώρες πριν οδηγηθεί στα δικαστήρια, στις 3 τα ξημερώματα, στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, ο πιλότος είπε για πρώτη φορά, πως με όλο το βάρος του σώματος του πίεζε στο κεφάλι την άτυχη Καρολάιν, περίπου πέντε ολόκληρα λεπτά.

«Δεν μπορεί να ήταν λιπόθυμος 2 ώρες»: Η έκθεση καταπέλτης

Έντονα όμως είχε αποκλείσει την πιθανότητα της λιποθυμίας και η ιατροδικαστής λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμεινε λιπόθυμος για δύο ώρες. «Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά, σε καμία περίπτωση 2 ώρες», σημειώνει.

Το πρώτο και βασικό λάθος για τον πιλότο ήταν ο ισχυρισμός του στους αστυνομικούς πως οι δράστες που δήθε μπήκαν στο σπίτι τον έδεσαν με τα χέρια πίσω από την πλάτη. Ωστόσο οι αστυνομικοί τον είχαν βρει με τα χέρια δεμένα μπροστά. Αυτό από μόνο το στοιχείο ήταν αρκετό να δημιουργήσει αμφισβήτηση ως προς το πρόσωπό του.

Κατά τη συμπληρωματική απολογία κατέθεσε: «Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου».

Επίσης, ο κατηγορούμενος μίλησε για ουρλιαχτά της 20χρονης στη θέα των ληστών, την ώρα ωστόσο που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Στην κατάθεση της η γειτόνισσα, της οποίας το σπίτι είναι μεσοτοιχία, ανέφερε ότι 9 λεπτά μετά τον θάνατο της Καρολάιν άκουσε κλάμα σκύλου και επιμένει ότι αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγε σίγουρα.

Εκτός όμως από το smartwatch που αποκάλυψε τα έξι μαρτυρικά λεπτά της Καρολάιν, και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, διέψευσε τη λιποθυμία του. Όπως φάνηκε από το κινητό του,στις 4.24 οπότε ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχασε τις αισθήσεις του, ο κατηγορούμενος το έβγαλε από τη φόρτιση, μπήκε στα μέιλ του και διένυσε μέσα στο σπίτι απόσταση συνολικού μήκους πάνω από 99 μέτρα.

Ανυποψίαστη η μητέρα: «Δεν μου έκανε παράπονα, μιλούσαμε καθημερινά»

Στο πλαίσιο της προανάκρισης η μητέρα της Κάρολαιν μίλησε για τη σχέση του ζευγαριού. Από την κατάθεση προκύπτει ότι η ίδια δεν υποπτεύθηκε ποτέ τον πιλότο, τον άνθρωπο που την αγκάλιασε στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κόρης της.

Στενή φίλη της 20χρονης, κατέθεσε στην αστυνομία ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία, στις 10 Μαιού, η Κάρολαιν την είχε καλέσει για να συναντηθούν, ενώ ακουγόταν «μπουχτισμένη».

Η δικηγόρος της ψυχολόγου που παρακολουθούσε το ζευγάρι αποκάλυψε ότι η άτυχη 20χρονη είχε εκμυστηρευτεί στην ψυχολόγο ότι θέλει να φύγει από το σπίτι και μάλιστα είχε βρεί ακίνητο όπου θα μετακόμιζε με το παιδί. Επίσης, η δικηγόρος της ψυχολόγου, Σταματία Μάρκου, ισχυρίζεται ότι ο πιλότος της ζήτησε βοήθεια μιλώντας θετικά στους δημοσιογράφους.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού.

«Τον Μπάμπη τον ενδιαφέρει η τύχη των παιδιού, να βρεθεί ένα περιβάλλον και από τις δύο οικογένειες», τόνισε το πρωί στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ότι δεν υπάρχει κίνητρο.

«Δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία κυρίως γιατί έχει ένα μαρτυροποιημένο βρέφος μπροστά. Αυτό δείχνει μια σκληρότητα στην τέλεση του εγκλήματος», τόνισε στην ΕΡΤ ο εγκληματολόγος Πάνος Παπαϊωάννου.

Με βάση το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα η Εισαγγελία Ανηλίκων μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα. Θα είναι όμως μία προσωρινή απόφαση καθώς εντός 90 ημερών αυτό θα κριθεί από το δικαστήριο που μπορεί να παρατείνει την όποια απόφασή του για άλλες 90 ημέρες.

Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται o 32χρονος και κατά το πρώτο 24ωρο εκτός από τους δικηγόρους τον επισκέφτηκε ο αδερφός του. Την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

ertnews.gr