Πα. Μαρ 29th, 2024

Γ. Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα λάβουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 2 Ιουνίου 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αυξημένες τις επικουρικές συντάξεις τους που είχαν περικοπεί λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δόθηκε το «πράσινο φως» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μικτά. Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους. «Δεν θα γίνει σε δόσεις, ούτε σε τμηματικές καταβολές» διευκρίνισε.

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε, τέλος, ότι εκκρεμούν ακόμα τέσσερα βήματα στο ασφαλιστικό:
– μέσα στον Ιούλιο θα απονέμεται η ψηφιακή σύνταξη
– η αύξηση των κύριων συντάξεων
– τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων από την 1 Οκτωβρίου 2019
– τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1η Οκτωβρίου 2019.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και ότι στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου. 
Επίσης ανέφερε ότι από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιδότηση εργασίας με το πρόγραμμα SURE.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ