Πε. Μαρ 28th, 2024

Γ. Ψυχογιός: Για την κυβέρνηση τα 71.000 στρέμματα που κάηκαν ήταν εκτός “βασικής αντιπυρικής περιόδου”!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γ. Ψυχογιός: Για την κυβέρνηση τα 71.000 στρέμματα που κάηκαν ήταν εκτός “βασικής αντιπυρικής περιόδου”!

Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ fm και στον Δ. Ελευθεράτο έδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, στην οποία αναφέρθηκε στην πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, το Αλεποχώρι και τα Γεράνεια Όρη.

Τόνισε πως τώρα, πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να υπάρξει άμεση καταγραφή ώστε να γίνουν γρήγορες ενέργειες προς όφελος και προστασία των κατοίκων.

Σχολίασε τη δήλωση Πέτσα, παραλληλίζοντας την με την κυβερνητική αντίδραση στην περσινή φωτιά που κατέκαψε την Κορινθία από τις Κεχριές μέχρι τα Αθίκια, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για την αποκατάσταση των ζημιών, των υποδομών, τις αποζημιώσεις των κατοίκων κλπ. «Επομένως αν δούμε την περσινή αντίδραση της Κυβέρνησης, καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί και φέτος…» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε ένα ολιστικό σχέδιο –όχι μόνο τα πρώτα μέτρα ανακούφισης που κι αυτά είναι ανεπαρκή- που θα μπορέσει ν’ ανορθώσει την περιοχή και να δημιουργήσει πάλι τη ροή της καθημερινότητας που χρειάζεται» συνέχισε.

Ευχαρίστησε όλους όσους επιχείρησαν από τους επαγγελματίες μέχρι τους εθελοντές, αλλά και τους κατοίκους. Αναφέρθηκε όμως και σε σημαντικές παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού όπως η μη λειτουργία του 112 από την πρώτη στιγμή, η μη επαρκής ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε μέσα και προσωπικό, οι λιγότερες οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική Πελοποννήσου, η μη ύπαρξη ξεκάθαρου επιχειρησιακού σχεδίου για την αξιοποίηση των δυνάμεων που έφτασαν στην περιοχή, ενώ στηλίτευσε την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υφυπουργού που προκαλεί την κοινωνία μιλώντας για «ατυχία» όταν πολλά από τα εναέρια μέσα δεν είχαν συντηρηθεί και για «μη βασική αντιπυρική περίοδο» όταν αρχές Μάη δήλωναν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιπυρική.

Τέλος, τόνισε ότι η κατάργηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τα Δασαρχεία που «έτρεχε» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλε στην πρόληψη και η μη πρόσληψη δασολόγων και δασοπόνων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν απαράδεκτες κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Ψυχογιού: