Πε. Ιούλ 4th, 2024

Γ. Ψυχογιός: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις οπτικές ίνες αφορούν όλη την κοινωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δήλωση του κ. Ψυχογιού, όπως αναρτήθηκε στα social media, για το Νόμο της συνευθύνης των εργολάβων που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κατήργησε η ΝΔ το 2019, με αφορμή απλήρωτους εργαζόμενους για τοποθέτηση οπτικών ινών στην Κορινθία από εργολάβο.

“Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Νόμο για την “συνευθύνη” των εργολάβων ή αλλιώς το Νόμο της ευθύνης αναθέτοντος εργολάβου έναντι των εργαζομένων. Τον Αύγουστο του 2019 με τροπολογία, η κυβέρνηση της ΝΔ τον κατήργησε.

Πριν λίγες μέρες, με βρήκε ένας φίλος που δούλεψε σε κάποιον υπεργολάβο τοποθετώντας οπτικές ίνες σε περιοχές της Κορινθίας κι είναι ακόμα απλήρωτος…προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με τους συναδέλφους του κι έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένη υπηρεσία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Και, μάλιστα (όχι ότι έχει σημασία), οι οφειλές αφορούν μικρά ποσά που καλύπτουν κυρίως τα έξοδα των ανθρώπων που παρείχαν την εργασία τους και ολοκλήρωσαν το έργο έγκαιρα..

Η υπόθεση προφανώς και δεν θα μείνει έτσι, γιατί για εμάς το ξήλωμα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων – που κορυφώνεται με την εξαήμερη εργασία – και θα γίνουν οι παρεμβάσεις μέσα έξω από τη Βουλή για τα αυτονόητα.

Γιατί το ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο ήταν αποτέλεσμα αγώνων, αφορά όλη την κοινωνία και πρέπει να είναι μέτωπο όλων των προοδευτικών κι αριστερών δυνάμεων, απέναντι στην κοινωνία ζούγκλας που στήνει η δεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη”.