Πα. Μαρ 29th, 2024

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ Γκούρας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γ. Ψυχογιός:  Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ Γκούρας. Σταματήστε την απαξίωση μιας νευραλγικής υπηρεσίας και των κατοίκων του Φενεού.

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτιστικό Βήμα Φενεού», σύμφωνα με το οποίο η εικόνα του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Γκούρα δεν έχει προηγούμενο και προσβάλλει συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και συνολικά τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει «αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση με ένα καλάθι γεμάτο αλληλογραφία στη μέση του δρόμου και να προσληφθεί προσωπικό για να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση των Υπηρεσιών του Φενεού». Τα τελευταία, μάλιστα, δύο χρόνια προστίθενται στα παραπάνω, το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Αγροτική), καθώς και η πλήρης υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Γκούρας οδηγώντας σε περαιτέρω εγκατάλειψη μια σημαντική περιοχή για το Νομό, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και υγειονομική συγκυρία.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Άμεση ενίσχυση του καταστήματος ΕΛΤΑ Γκούρας. Να σταματήσει η απαξίωση μιας νευραλγικής Υπηρεσίας και των κατοίκων  του Φενεού»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτιστικό Βήμα Φενεού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επί 30 και πλέον χρόνια το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γκούρα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου, του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής) το συγκεκριμένο κατάστημα είχε την διπλάσια δουλειά και κινητικότητα από ότι πριν, αφού λειτουργούσε και ως Τράπεζα.

Πλέον μια μόνο υπάλληλος έρχεται δυο φορές την εβδομάδα. Δεν προλαβαίνει να μοιράσει τα γράμματα, ούτε να εξυπηρετήσει τους Φενεάτες με τις συντάξεις, με πληρωμές, με τραπεζικά προιόντα, κλπ. 

Η αλληλογραφία παραδίδεται στα καφενεία του κάθε χωριού. Όμως αυτό που συμβαίνει στην Γκούρα είναι απλά ντροπιαστικό. Ντροπιαστικό, για την χώρα την ίδια. Ένα καλάθι, με όλα τα γράμματα που αφορούν την Γκούρα, έξω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ να πηγαίνει ο κάθε πολίτης να ψάχνει να βρει την αλληλογραφία του, γεγονός που εκτός ότι μας γυρίζει πίσω δεκαετίες, θέτει και ζητήματα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Οι κάτοικοι του Φενεού ζητούν να σταματήσει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα με ένα καλάθι στην μέση του δρόμου. Να προσληφθεί προσωπικό και να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών   κυρίως στην επαρχία.

Επισυνάπτεται το σχετικό δημοσίευμα .

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιώργος Ψυχογιός