Πα. Απρ 19th, 2024

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα, δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς. «Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει από την ελληνική ΑΟΖ» ειναι το μήνυμα πτης Αθήνας μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό. 

«Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα. Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα, δε θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Μίλησε για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και Κύπρου.

«Παρά την προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στην γνώριμη παραβατικότητά της, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν προσχηματικές και ανειλικρινείς» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων, εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο με δράση εκτός πλαισίου διεθνούς δίκαιου».

Το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.