Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Βέλου-Βόχας: Η πλέον σίγουρη επανεκλογή στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα αποτελέσματα των εκλογών του πρώτου γύρου στο Δήμου Βέλου-Βόχας, επιβεβαίωσαν πανηγυρικά τις προβλέψεις μας προ μιας εβδομάδας.

Ο Δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος, έφτασε στα όρια της επικράτησης από τον πρώτο γύρο και το 47% που έλαβε αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι η επιλογή ασφάλειας, σταθερότητας και σίγουρα έπεισε ότι μπορεί να οδηγήσει την περιοχή στο επόμενο βήμα.

Η επικράτηση του στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή θεωρείται δεδομένη, δεν ξέρουμε κανέναν υποψήφιο σε οποιδήποτε μέρος να είχε αυτό το ποσοστό και μια διαφορά σχεδόν 20 μονάδων και να συνέβη το αντίθετο. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η παράμετρος.

Υπάρχουν κι άλλες. Όπως το γεγονός ότι ο έτερος υποψήφιος, Θανάσης Μανάβης, παραμένει εγκλωβισμένος στον τοπικισμό του Ζευγολατιού χωρίς ιδιαίτερες προσβάσεις σε Βραχάτι και Βέλο.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μανάβης φαίνεται να χρησιμοποιεί μια διπλή τακτική αυτή την εβδομάδα. Μέσα στο Ζευγολατιό προσπαθεί να ενώσει δυνάμεις με τον κ. Τσίτουρα (ασχέτως αν θα τα καταφέρει ή όχι) και να εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος της περιοχής.

Σε άλλη ανάρτηση του, όμως, σήμερα Τετάρτη, απευθύνθηκε στους δημότες του Βέλουμε έναν λόγο που ουσιαστικά αποκηρύσσει τον τοπικισμό.

Αυτά, βέβαια, δεν περνούν απαρατήρητα ως “ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ” και αποπροσανατολισμού των ψηφοφόρων.

Ο λόγος αυτή την εβδομάδα έπαψε να είναι καταγγελτικός (τουλάχιστον στις δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook) προς το Δήμαρχο. Ανεπίσημα, πάντως, στο Ζευγολατιό συνεχίζεται η ίδια τακτική με επίθεση (από υποστηρικτές του) εναντίον Βελιωτών.

Η γνώμη μας είναι ότι ο καταγγελτικός λόγος του έπιασε πλέον εκλογικό “ταβάνι” και δεν έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον.

Τα αποτελέσματα είναι αδιάψευστος μάρτυρας αφού παρά το “μπαράζ” αρνητικών αναρτήσεων επί 5 και πλέον μήνες κατά του Δημάρχου το ποσοστό του μεν σημείωσε αύξηση αλλά ο σκοπός δεν επετεύχθη αφού ο κ. Παπακυριάκος βρέθηκε μια ανάσα από την αυτοδυναμία.

Ο κ. Παπακυριάκος απέδειξε ότι ξέρει να κινηθεί έξυπνα, με στοχευμένες επιλογές σε ένα κοινό που ο κ. Μανάβης δεν θα έχει πρόσβαση ποτέ, σίγουρα όχι με το προφίλ που δημιούργησε.

Όσον αφορά τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., και εκεί τα πράγματα μοιάζουν “κλειδωμένα” αφού οι 13 έδρες του Δημάρχου φαίνεται ότι θα γίνουν τουλάχιστον 14 αφού η περιοχή πάνω από όλα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον της και να πορευθεί μέσα στην ομαλότητα και πιστεύουμε αυτή την ευθύνη θα την καταλάβουν όλοι από το Σεπτέμβριο.

Ο μόνος, ουσιαστικά, χαμένος της υπόθεσης φαίνεται να είναι ο κ. Νίκος Τσίτουρας, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να παραμένουν στάσιμα στη δεύτερη προσπάθειά του που κατά τα φαινόμενα θα είναι και η τελευταία.

Στο ερώτημα τι θα κάνουν οι δημότες που προτίμησαν τον κ. Τσίτουρα στον πρώτο γύρο, έχουμε την αίσθηση ότι αυτή τη φορά θα προτιμήσουν σε μεγάλο βαθμό τον κ. Παπακυριάκο για σειρά λόγων. Το κοινό του κ. Τσίτουρα είναι περισσότερο μετριοπαθές και σκεπτόμενο, καταλαβαίνει ποια είναι η πιο ικανή επιλογή και σίγουρα θα ήθελε να είναι με το νικητή των εκλογών.

Από την πελυρά του ο Δήμαρχος, κ. Παπακυριάκος, έχει μπροστά του προκλήσεις και ευκαιρίες για την επόμενη θητεία η οποία πιστεύουμε ότι θα είναι η πλέον παραγωγική.

Το Δημαρχείο,
η ανάπλαση στο Βραχάτι αλλά και
η επικέντρωση του ενδιαφέροντος και στο Βέλο,
θεωρούμε ότι θα βάλουν για τα καλά τη “σφραγίδα” τους τα επόμενα 4 χρόνια.

Θεωρούμε ότι το ποσσοστό που θα λάβει ο Δήμαρχος θα ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμη και υποστηρικτών του.