Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Κορινθίων: Σε ΦΕΚ το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας μετά από 21 χρόνια! Σε τελική φάση το ΓΠΣ Άσσου – Λεχαίου και η πράξη εφαρμογής στο «Κεραμμυδάκι» (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

𝝗.𝝢𝝰𝝼ό𝝿𝝾𝞄𝝺𝝾ς: 𝞚𝞮𝞲𝞽𝞸𝞾𝞺𝞬𝞸ύ𝞵𝞮 𝞬𝞺ή𝞬𝞸𝞺𝞪 𝞳𝞪𝞲 𝞪𝞹𝞸𝞽𝞮𝞴𝞮𝞼𝞵𝞪𝞽𝞲𝞳ά 𝞳𝞪𝞲 𝞴ύ𝞶𝞸𝞾𝞵𝞮 𝞯𝞰𝞽ή𝞵𝞪𝞽𝞪 𝞮𝞽ώ𝞶 𝞼𝞮 ό𝞿𝞮𝞴𝞸ς 𝞽𝞸𝞾 𝞭ή𝞵𝞸𝞾, 𝞽𝟂𝞶 𝞹𝞸𝞴𝞲𝞽ώ𝞶, 𝞽𝟂𝞶 𝞮𝞹𝞲𝟀𝞮𝞲𝞺ή𝞼𝞮𝟂𝞶 .

«Κλείνουμε στα 2 πρώτα χρόνια της θητείας μας μια ακόμα εκκρεμότητα ετών και αποδεικνύουμε πως η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την δημοτική μας αρχή!» 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι στα ΜΜΕ και στους Κορινθίους, έχοντας στο πλευρό του την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ.Κωνσταντίνα Κόλλια, την υπογραφή και έκδοση του ΣΧΟΟΑΠ Τενέας, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια!

«Αλλάξαμε τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων στην πολεοδομία και πετύχαμε το αποτέλεσμα. Αναλόγως λειτουργούμε σε όλα τα «ανοιχτά» πολεοδομικά ζητήματα του δήμου προκειμένου τον Οκτώβριο του 2023 να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του το Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου Κορινθίων» σημείωσε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας για την συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον αρμόδιο Υφυπουργό Χωροταξίας κ.Νίκο Ταγαρά, την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια αλλά και το σύνολο των υπαλλήλων και στελεχών της Πολεοδομίας. «𝚷𝛂𝛒𝛂𝛌ά𝛃𝛂𝛍𝛆 𝛕𝛐 𝚪.𝚷.𝚺 𝛍𝛆 𝛑𝛐𝛌𝛌ές 𝛆𝛋𝛋𝛒𝛆𝛍ό𝛕𝛈𝛕𝛆ς 𝛋𝛂𝛊 𝛆𝛌𝛌𝛆ί𝛙𝛆𝛊ς. Προχωρήσαμε στις διορθώσεις και στις μελέτες που ήταν απαραίτητες σε συνεργασία με την Βιώσιμη Πόλη και σήμερα ανακοινώνουμε τις θετικές εξελίξεις, την δημοσίευση στο ΦΕΚ Δ’ 63/2022 της έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης της Δημοτικής Ενότητας Τενέας του Δήμου Κορινθίων» ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια.  

Η περιοχή έγκρισης του Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τενέας περιλαμβάνει τον αστικό και περιαστικό χώρο των Τοπικών Κοινοτήτων Αγιονορίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας, Κουταλά, Στεφανίου και Χιλιομοδίου με όλους τους περιλαμβανόμενους σε αυτές οικισμούς. 𝛵𝜊 𝛴𝛸𝛰𝛰𝛢𝛱 𝛵𝜀𝜈έ𝛼ς 𝜋𝜀𝜌𝜄𝜆𝛼𝜇𝛽ά𝜈𝜀𝜄 3 𝜊𝜄𝜅𝜄𝜎𝜏𝜄𝜅ές 𝜀𝜋𝜀𝜅𝜏ά𝜎𝜀𝜄ς 𝜎𝜏𝜊 𝛸𝜄𝜆𝜄𝜊𝜇ό𝛿𝜄 𝜅𝛼𝜄 𝛼𝜋ό 𝜇ί𝛼 𝜎𝜀 𝛫𝜆έ𝜈𝜄𝛼, 𝛴𝜋𝛼𝜃𝜊𝛽𝜊ύ𝜈𝜄 𝜅𝛼𝜄 Ά𝛾𝜄𝜊 𝛣𝛼𝜎ί𝜆𝜀𝜄𝜊 𝜅𝛼𝜄 𝜋𝛼𝜌ά𝜆𝜆𝜂𝜆𝛼 𝛿𝜂𝜇𝜄𝜊𝜐𝜌𝛾𝜊ύ𝜈𝜏𝛼𝜄 έ𝜉𝜄 𝛿𝜄𝛼𝜅𝜌𝜄𝜏ές 𝜁ώ𝜈𝜀ς 𝜋𝜌𝜊𝜎𝜏𝛼𝜎ί𝛼ς αρχαιολογικών, δασικών και φυσικών πόρων με σαφείς όρους και περιορισμούς. Η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην τελική φάση των Γ.Π.Σ των Δ.Ε Σολυγείας και Σαρωνικού.Ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς που επι ημερών του ως Δήμαρχος Τενέας, το 2001, είχε ξεκινήσει η διαδικασία, έκανε λόγο για τις διαδικασίες που πλέον είναι ταχύτατες και βεβαίως για την σπουδαιότητα του Πολεοδομικού – Χωροταξικού σχεδιασμού που είναι θεμελιώδης για την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων, δημόσιων ή ιδιωτικών έργων. «Είμαστε αποφασισμένοι -και το αποδεικνύουμε στην πράξη- να μη χάνεται ούτε μια μέρα, ό𝞹𝞸𝞲𝞪 𝞮𝞳𝞳𝞺𝞮𝞵ό𝞽𝞰𝞽𝞪 𝞽𝞸𝞾 𝞹𝞪𝞺𝞮𝞴𝞱ό𝞶𝞽𝞸ς 𝞾𝞹ά𝞺𝟀𝞮𝞲, 𝞽𝞰𝞶 𝞮𝞹𝞲𝞴ύ𝞸𝞾𝞵𝞮 και κοιτάζουμε το παρόν και το μέλλον με αποφασιστικότητα και ισχυρή βούληση για να πάει ο τόπος μας μπροστά.»𝞞 𝞓ή𝞵𝞪𝞺𝟀𝞸ς 𝞑𝞪𝞼ί𝞴𝞰ς 𝞜𝞪𝞶ό𝞹𝞸𝞾𝞴𝞸ς 𝞪𝞶𝞪𝞳𝞸ί𝞶𝟂𝞼𝞮 𝞮𝞹ί𝞼𝞰ς 𝞽𝞲ς 𝞱𝞮𝞽𝞲𝞳ές 𝞮𝞷𝞮𝞴ί𝞷𝞮𝞲ς 𝞼𝞽𝞸 𝞒.𝞟.𝞢 𝞽𝞰ς 𝞹𝞮𝞺𝞲𝞸𝟀ής Ά𝞼𝞼𝞸𝞾 – 𝞚𝞮𝟀𝞪ί𝞸𝞾 το οποίο βρίσκεται σε τελική υπογραφή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή «Κεραμμυδάκι» η οποία θα επιτρέψει την απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών και την επιμήκυνση του παραλιακού πεζόδρομου από την περιοχή «καλάμια» έως το ύψος του Καπαγερίδη. 𝞖 𝞭𝞰𝞵𝞸𝞽𝞲𝞳ή 𝞪𝞺𝟀ή 𝞵𝞮 𝞼𝟂𝞼𝞽ή 𝞭𝞲𝞪𝟀𝞮ί𝞺𝞲𝞼𝞰, 𝞼𝞾𝞬𝞳𝞮𝞳𝞺𝞲𝞵έ𝞶𝞰 𝞼𝞽ό𝟀𝞮𝞾𝞼𝞰, 𝞽𝞪𝟀ύ𝞽𝞰𝞽𝞪 𝞳𝞪𝞲 𝞼𝞾𝞶𝞮𝞺𝞬𝞪𝞼ί𝞪 με τις υπηρεσίες του δήμου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση του Γενικού – Χωροταξικού σχεδιασμού για όλο το δήμο Κορινθίων, το εργαλείο που αποτελεί την βάση της ορθής ανάπτυξης, της δημιουργίας ενός ελκυστικού επενδυτικού πεδίου.