Πα. Μαρ 29th, 2024

Δίχτυα σε εφορία, ΕΦΚΑ και ΚΕΠ από κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών για μετανάστες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Kύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά σε παράνομους μετανάστες προκειμένου να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψε η Ασφάλεια. Συμμετείχαν Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οποίοι ενίσχυαν το μισθό τους παρέχοντας νομιμοφανή ΑΦΜ, κλειδάριθμους, ακόμη και ΑΜΚΑ.

 

Υπάλληλος εφορίας, υπάλληλος του ΕΦΚΑ καθώς και υπάλληλος ΚΕΠ, συνεργάζονταν στενά με την 63χρονη εγκέφαλο του κυκλώματος και βοηθούσαν με το αζημίωτο τους παράτυπους μετανάστες να εξασφαλίσουν ΑΦΜ, κλειδάριθμους, Α.Μ.Κ.Α και Α.Μ.Α.

Το εργαστήριο της σπείρας με τα πλαστά έγγραφα ήταν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πακιστανός πλαστογράφος με το παρατσούκλι «θείος» ήταν σύμφωνα με την Ασφάλεια Καλαμάτας από τα αρχηγικά μέλη.

Δέκα άτομα που αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης συνελήφθησαν ενώ κατηγορούνται 145 άτομα, που είχαν καταθέσει πλαστά στοιχεία και είχαν εξασφαλίσει ΑΜΦ, κλειδάριθμους, ΑΜΚΑ, και ΑΜΑ. Το κέρδος του κυκλώματος ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τις τηλεφωνικές επαφές, που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας τους τελευταίους δέκα μήνες οι τρείς δημόσιοι υπάλληλοι είχαν συχνά επαφές με την αρχηγό.

Στο διάλογο που φέρνει στο φως η ΕΡΤ η 63χρονη συνομιλεί με την υπάλληλο της εφορίας και την ενημερώνει ότι όταν θα συναντηθούν αυτοπροσώπως θα της δώσει ζάχαρη δηλαδή χρήματα.

ΑΡΓΗΧΟΣ: Θα σου φέρω πολλά.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ: Α, να σας πω κάτι.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Πάρα πολλά.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ: Εντάξει, οκ, εντάξει.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Και τις ζάχαρες και όλα, Πολλές ζάχαρες. Που θα τις βάλεις δεν ξέρω.

Ενδιάμεσος κρίκος στην κομπίνα, ένας σεκιούριτι της εφορίας ο οποίος μετέφερε τα πλαστά έγγραφα των αλλοδαπών στην εφοριακό και παραλάμβανε τα δημόσια έγγραφα. Η υπάλληλος για κάθε διεκπεραίωση σύμφωνα με την Ασφάλεια Καλαμάτας έβαζε στην τσέπη 10 ευρώ και ο σεκιούριτι 5 ευρώ.

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ: Έλα, το έβγαλε το 169 ( ΑΦΜ).

ΜΕΛΟΣ: Τι έκανε;

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ :Το έβγαλε το 169. Του ΑΝΑS

ΜΕΛΟΣ: Τα έχεις στα χέρια σου αυτά τα τέσσερα;

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ: ‘Όχι, το 169 ακόμα τώρα το έχει βγάλει, δεν το έχω πάρει από πάνω. Θα το δώσει στο Π…………. να μου το κατεβάσει. Θα το έχω σε κανένα δεκάλεπτο, τέταρτο.

ΜΕΛΟΣ: Εντάξει, θα βρεθούμε εκεί πέρα.

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ: Φορμίωνος επτά, όπως την άλλη φορά.

www.ertnews.gr