Τε. Απρ 24th, 2024

Δείτε live ποιες περιοχές θα ”χτυπήσει” η κακοκαιρία (LIVE ΧΑΡΤΗΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κακοκαιρία πλήττει σήμερα, Κυριακή, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες, ιδίως στο Ιόνιο, όπου ήδη έχει τεθεί σε ισχύ  απαγορευτικό απόπλου για τις ακτοπλοϊκές γραμμές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και καταιγίδες που ήδη έχουν εκδηλωθεί στη δυτική Ελλάδα, αναμένονται βαθμιαία να επεκταθούν τόσο στα βόρεια όσο και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Ειδικότερα, προς τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα είναι έντονα στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη και αργότερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Η πρόβλεψη για τον καιρό δείχνει πως η κακοκαιρία θα επιμείνει και τη Δευτέρα, με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας.

Έως έξι μέτρα τα κύματα στα πελάγη

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι θυελλώδεις νοτιάδες αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλο κυματισμό στα πελάγη, γεγονός που θα προκαλέσει ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όσο και στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Κυριακής το ύψος των κυμάτων θα φτάσει τα 5 μέτρα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα φτάσει περίπου στα 6 μέτρα.