Πε. Μαρ 28th, 2024

Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Υπουργείο Παιδείας  για  άλλη  μια  φορά σαν τον κλέφτη  φέρνει  τροπολογία που προβλέπει την ταυτόχρονη δια ζώσης διδασκαλία και την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη.

Ως  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ  θεωρούμε ότι  αυτή  η  τροπολογία  είναι το «κερασάκι  στην τούρτα» της  αντιεκπαιδευτικής πολιτικής  του ΥΠΑΙΘ. Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και  δεν  έχει  καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν   θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Θεωρούμε  ότι  θα  δημιουργήσει  επιπλέον  προβλήματα  στην  εκπαιδευτική συμπεριφορά  και στην  ψυχολογία  των  μαθητών.

Ουσιαστικά  το Υπουργείο Παιδείαςυποβαθμίζει  την ήδη  υποβαθμισμένη  εκπαίδευση  που  έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας  τα σχολικά μαθήματα σε «big brother».

Καλούμε   τις  Ομοσπονδίες  ,  τις  Ενώσεις και  τους Συλλόγους    μαζί  με  τους  εκπαιδευτικούς  και τους  μαθητές  να  εκφράσουν  την αντίθεση  τους και  την μη εφαρμογή  της   τροπολογίας  αυτής στην πράξη.

Aνώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας