Πα. Μαρ 29th, 2024

Δημήτρης Αγγελόπουλος: Aυτός είναι ο Πατρινός αστυνομικός που προστάτευσε ανήλικα όταν προσπάθησαν να τα ληστέψουν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Πατρινός αστυνομικός Δημήτρης Αγγελόπουλος μαζί με συναδέλφους του προστάτευσε ανήλικα στο κέντρο της Αθηνάς, τα οποία προσέγγισε ομάδα ατόμων με σκοπό τη ληστεία.

Πρόκειται για αρχιφύλακα, ο οποίος είναι αποσπασμένος στην Αθήνα από την ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και ήταν επικεφαλής της ομάδας της Άμεσης Αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη προ ημερών βραδινές ώρες στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα πέντε ατόμων πλησίασε τρεις ανήλικους (2 αγόρια κι 1 κορίτσι), απαιτώντας να τους δώσουν τα χρήματα που είχαν. Τα παιδιά αρνήθηκαν και τότε τους άσκησαν βία. Στον ένα εξ αυτών τον ακινητοποίησαν λέγοντας του “θα μας τα δώσεις ή με τον καλό ή με τον κακό τρόπο”, αποσπώντας του ένα τσαντάκι που είχε πάνω του. Οι ανήλικοι ετράπησαν σε φυγή και ένας εξ αυτών βρήκε την ψυχραιμία κι έτρεξε και ειδοποίησε την ομάδα άμεσης αστυνόμευσης (τους γνωστούς πάνθηρες με τα μαύρα) που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και τους ανέφεραν ότι άτομα κρατούσαν τον φίλο τους.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από τους δράστες, ο ένας μάλιστα είχε παρελθόν και είχε απασχολήσει τις αρχές. Η παρουσία της ομάδας Άμεσης Αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας είναι καταλυτική και αίτημα των πολιτών αντίστοιχες ομάδες να δρουν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα με στόχο την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

flamis.gr