Πα. Μαρ 29th, 2024

Δημιουργία ”mega” εμβολιαστικού κέντρου στην Πάτρα μέσα στον Απρίλιο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτοψία για την οριστική χωροθέτηση του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας, που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς , κατά την διάρκεια της επίσκεψή του στη Πάτρα.

900 Εμβολιασμοί την Ημέρα

Στο εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο, θα πραγματοποιούνται 900 εμβολιασμοί την ημέρα, δηλαδή 23.500 εμβολιασμοί το μήνα. Αυτό θα γίνει σε μία έκταση 3.100 τμ, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και με τη συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ν. Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Αχαΐα

«Θα είμαι ξεκάθαρος. Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή. Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες να μείνουμε προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων. Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι εξίσου οριακή. Αντιλαμβάνεστε ότι την ίδια στιγμή που γίνεται μια τεράστια προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών, ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε επικίνδυνες καταστάσεις».

Απευθυνόμενος, ειδικά στους νέους, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:«Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη – και μέχρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας κανείς δε θα μείνει αβοήθητος […] Είναι μια διαδρομή πολύ δύσκολη όπου όλοι αισθανόμαστε πίεση, δυσφορία και κόπωση, έχουμε όμως φτάσει στο τελευταίο μίλι. Κι αυτό το μίλι πρέπει να το διανύσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες […] Κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα, κάθε μέρα, σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους μας, προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Χ. Μπονάνος: Να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και στην Εκπομπή «Από τις έξι».

«Δεν μειώνονται τα ενεργά κρούσματα δυστυχώς, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος αναφέρθηκε και στις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρα. «Υπάρχει μια ανεμελιά», είπε χαρακτηριστικά, «μια εικόνα που δεν συμβαδίζει μ΄αυτό, που συμβαίνει στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όπου η κατάσταση είναι οριακή… Έχουμε αρκετούς νοσηλευόμενους και πολλούς στη ΜΕΘ… Συνεπώς ένα από τα όπλα, που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Είναι σημαντικό να μπει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην δραστηριότητα της περιοχής μας. Γι΄ αυτό το λόγο είναι καθοριστικός ο ρόλος τους κέντρου αυτού. Είναι έξω από νοσηλευτικές δομές και θα γίνονται 900 εμβολιασμοί την ημέρα», σημείωσε ο κ. Μπονάνος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του, πως «τα self test και η αναμενόμενη καλυτέρευση των καιρού, είναι άλλοι δύο παράγοντες που αναμένουμε να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης, ώστε να μπορέσουμε να επανακτήσουμε μια μορφή κανονικότητας».

Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου τον υποδέχθηκε ο Αναπλ. Διοικητής, Δημήτρης Μπάκος. Συνοδευόμενος και από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού, Χαράλαμπο Γώγο, συνομίλησε με μέλη της Διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού, ιδίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ΜΕΘ και Covid-19 του Νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα και την αυταπάρνηση που επιδεικνύει στην προσπάθειά του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κι έχουν την αμέριστη ευγνωμοσύνη της Πολιτείας, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Πηγή: ert.gr