Τε. Απρ 24th, 2024

Διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή νέο επεισόδιο στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Νωρίτερα, μέσα στο Κοινοβούλιο, υπήρξε αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με αφορμή την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε εκδήλωση στο Βίτσι για τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για «Βόρεια Μακεδονία».

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος, όταν οι πρόγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε, τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.