Σα. Απρ 20th, 2024

Διαδικτυακή παρατήρηση από το τηλεσκόπιο του Κρυονερίου Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για ενισχυθεί η επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής.

Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκε η λειτουργία και το έργο του τηλεσκοπίου 1.2 μέτρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Κρυονέρι Κορινθίας, ενώ για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή παρατήρηση, για το ευρύ κοινό, από το τηλεσκόπιο του Κρυονερίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, ο διευθυντής και πρόεδρος του συμβουλίου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

– Διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του Δρ. Αλέξιου Λιάκου, μεταδιδακτορικού ερευνητή στο ΙΑΑΔΕΤ και χειριστή του τηλεσκοπίου Κρυονερίου.

– Ενημέρωση για το ερευνητικό έργο NELIOTA, από τη Δρα Άλκηστη Μπονάνου, κύρια ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ και επιστημονικώς υπεύθυνη του έργου.

– Ομιλία για την προσφορά του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, από τον Δρα Σπύρο Βασιλάκο, διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ και πρόεδρο της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής.

Τον συντονισμό της διαδικτυακής συνάντησης είχε η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου ΙΑΑΔΕΤ.

Εντός του Μαίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Περιφέρειας, για την αναβάθμιση των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.