Σα. Απρ 20th, 2024

Διεθνής συνεργασία για τις αποτελεσματικές θεραπείες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παγκόσμια μελέτη με την κωδική ονομασία Αλληλεγγύη και την συμμετοχή πολλών χώρων της υφηλίου ξεκινά άμεσα από τον ΠΟΥ, όπου θα συγκρίνονται ορισμένες από τις δοκιμασμένες ή μη θεραπείες μεταξύ τους.

Αυτή η μεγάλη, διεθνής μελέτη έχει σχεδιαστεί για να παράγει ισχυρά δεδομένα που χρειάζονται, για να αναλυθεί ποιες θεραπείες είναι οι πιο αποτελεσματικές. Η μελέτη SOLIDARITY παρέχει απλουστευμένες διαδικασίες που επιτρέπουν ακόμη και σε νοσοκομεία που έχουν υπερφορτωθεί να συμμετάσχουν.

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα ενταχθούν μεταξύ τους η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ταϊλάνδη – και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενταχθούν πολλοί περισσότεροι

«Η πρώτη δοκιμή εμβολίου άρχισε, μόλις 60 ημέρες αφότου έγινε γνωστή δημοσίως η γενετική ακολουθία του κορωναιού. Αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα είπε και «επιδοκιμάζουμε τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο που έχουν έρθει μαζί για να αξιολογήσουν συστηματικά την πειραματική θεραπευτική» είπε ο κ. Τέντρος. Η μέχρι στιγμής θεραπευτική αγωγή βασίζεται σε πέντε βήματα με πολυφαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα σκευάσματα.

Επανέλαβε την ανάγκη για αύξηση του αριθμού εξετάσεων, απομόνωσης και της λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού της κίνησης, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για προετοιμασία στην Αφρική, ενώ ζήτησε όπου δεν υπάρχει χώρος σε νοσοκομεία να χρησιμοποιούνται κοινωνικές δομές.

Πηγή: EΡΤ