Πε. Απρ 25th, 2024

Δικαίωσε τον Νίκα για το φυσικό αέριο ο Χατζηδάκης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται να συντάσσεται με τις απόψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κατά της απόφασης της ΡΑΕ, με την οποία αποκλείει την Πελοπόννησο από τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας της ΔΕΔΑ.

Η άμεση αντίδραση και η προσφυγή κατά της ΡΑΕ του Παναγιώτη Νίκα, φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης 14/5 δήλωσε πως το υπουργείο του ενθάρρυνε τη ΔΕΔΑ να μην αποδεχτεί την απόφαση της ΡΑΕ για τα δίκτυα και να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία, “πράγμα που θα το κάνει”, όπως τόνισε.

Ο υπουργός Ενέργειας, έριξε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, που παραχώρησε όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το δικαίωμα στην ΡΑΕ, να βγάζει εκτός σχεδιασμού έργα, αν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εντός 18 μηνών. Και συνέχισε τονίζοντας « Η ΡΑΕ, της οποίας σέβομαι την ανεξαρτησία, αλλά δεν την ορίσαμε εμείς, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Το φυσικό αέριο, θα πάει σε όσες περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου γίνεται».